Aktualni događaji | 31/07/21

Završna produkcija 14. Europskih dramskih susreta za mlade

31/07/21 - 31/07/21 21:00
U subotu, 31.7. u 21 sat - prošetajte, došetajte, dobiciklirajte, dovezite se, navratite, zastanite, pogledajte - prostor Dvorišta Stare pekare u subotu u 21sat postaje scenografija završne predstave polaznika 14. Edereda - Europskih dramskih susreta za mlade inspirirane našom Urbanom džunglom - Osijekom!
 
Od 25.7. do 2.8. Osijek je ponosni domaćin 14. Edereda - Europskih dramskih susreta za mlade. Tijekom 8 dana, polaznici iz Hrvatske i Mađarske, mladi zaljubljenici u dramu i kazalište, pod vodstvom svojih mentora i dramskih pedagoga kroz program radionica na temu "Urbane džungle" razmjenjivali su ideje, obilazili lokacije te osmišljavali i stvarali svoju završnu produkciju koja će premijeru imati upravo u subotu u prostoru Dvorišta Stare pekare s početkom u 21 sat.

Europski dramski susreti kao međunarodna manifestacija u kojoj sudjeluju mladi polaznici iz čitave Europe, zbog pandemije COVID -19, ove je godine, iznimno, organizirana i realizirana kroz rad u skupinama/hubovima na 4 lokacije (Osijek(Hrvatska) / Bruxelles(Belgija) /Turgi (Švicarska)/Thessaloniki(Grčka).

Na ceremoniji zatvaranja kojoj ćete moći prisustvovati u subotu, osim završne produkcije iz kreativnog osječkog huba Edereda, bit će prikazani i završni (video)radovi Ederedovaca iz Švicarske, Belgije te Grčke.

Svakoj umjetnosti, osobito onoj dramskoj, a posebno ovim mladim ljudima treba živa publika za prezentaciju svojeg kreativnog stvaralaštva, a obzirom da je ulaz SLOBODAN sve Vas pozivamo da im budete ta (prijeko potrebna) publika i snažni poticaj da s Europskih dramskih susreta u Osijeku ponesu mnoštvo lijepih uspomena, i (ne manje bitno) fotki iz Osijeka, i odu s jednakim entuzijazmom s kojim su došli, ali još većom ljubavi prema dramskoj umjetnosti.