Aktualni događaji | 03/08/22

URBANA KULTURNA SCENA OSJEČKOG LJETA KULTURE

04/08/22 - 05/08/22 18:00

      Osijek je svoju modernu povijest i današnju prepoznatljivost jednim dijelom izgradio na temelju tramvaja. Osobito električnog koji je zamijenio konjski tramvaj 1926. godine, stoga mnogi Osječani na tramvajske stanice gledaju kao stajalište za povratak u prošlost. Upravo jedna od njih je ona kod Perivoja kralja Tomislava na kojoj će se u četvrtak, 04. kolovoza, s početkom u 19:00 sati održati predstavljanje ART instalacije poznatog Street art umjetnika iz Zagreba naziva LONAC. Da je riječ o svjetski poznatom umjetniku govori i činjenica kako se LONAC trenutno nalazi u Južnoj Koreji u sklopu Urban Break street art faira u Seulu. Ovaj program odvija se u suradnji s PLANTažom te u sklopu projekta kojem je pokrovitelj Grad Osijek i tvrtka Vodovod.

        Nakon službenog novog ruha jedne od najljepših tramvajskih stanica u Osijeku, posjetitelji će se moći uputiti na kratku šetnju do Muzeja Slavonije jer na red dolazi novi muzejski četvrtak. Od 20:00 sati Anja Bijelić održat će tematsko predavanje uz izložbu "U redu za ples". Tako će se analizirati radovi istaknutih hrvatskih kipara i medaljera; plaketa Casino autora Rudolfa Valdeca (1911.) i medalja Ples Hrvata u Beču - Kolo, autora Ive Kerdića (1912.).

      

U petak, 05. kolovoza, na scenu OLJK-a stupaju novi metal bendovi u sklopu novog Lomljenje Metalom Open Air događaja. Tako će u dvorištu Stare pekare s početkom od 21:00h nastupati sljedeći izvođači:

War-Head - Trash/Death Metal (Osijek)

Mors Silens - Melodic Death/Black Metal (Mađarska)

Fervent Inc.- Alternative Metal (Rijeka)

Nigmar - Heavy/Trash/Death metal (Zagreb)

Merrow - Metal (Osijek).

Partner u realizaciji ovog projekta udruga je Dare to Dream iz Osijeka.