Aktualni događaji | 14/11/22

U tijeku je OSIJEK MASTERS- program majstorskih tečajeva suvremene glazbe!

12/11/22 - 14/11/22 11:00

Od 12.-14.11. Kulturni centar Osijek mjesto je okupljanja mladih glazbenika, koji pod vodstvom vrsnih mentora: udaraljkašice Ivane Kuljerić Bilić, saksofonista Gordana Tudora, flautista Marka Zupana, violinistice Vlatke Peljhan i pijanistice Mije Elezović, pohađaju radionice specijalizirane za suvremenu glazbu pod nazivom OSIJEK MASTERS te na taj način grade platformu za zajednički rad, međusobno učenje i međunarodnu razmjenu. Nakon Novalisa, 58. i 59. Glazbene Tribine, a sada i Osijek Mastersa, Osijek uistinu gradi svoj put k centru događanja (i izvrsnosti) vezanih za suvremenu glazbu.

Osijek Masters jedinstveno je događanje koje mladim instrumentalistima/glazbenicima daju priliku sudjelovati i raditi na specijaliziranim radionicama za suvremenu glazbu, kakve gotovo da i ne postoje u Hrvatskoj. Osim toga, rad s mentorima koji su najbolje što hrvatska suvremena glazba ima, inače članovi ansambla Synchronos (Ivana Kuljerić Bilić, udaraljke/ Gordan Tudor, saksofon/Marko Zupan, flauta/Vlatka Peljhan, violina/ Mia Elezović, klavir),pružaju polaznicima Osijek Mastersa najvišu kvalitetu rada i jedinstvenu priliku da od čak i vrlo mladih uzrasta rade s najboljima.

Osijek Masters ostvaren je uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Osijek Masters bit će službeno završen, a u „revijalnom tonu“ i zaokružen, koncertom ANSAMBLA S/UMAS u ponedjeljak,14.11. u 20.00 sati u Kulturnom centru Osijek. Ansambl S/UMAS sastavljen je od osam mladih instrumentalista koje je povezala ljubav prema suvremenoj glazbi i Umjetnička akademija u Splitu pri kojoj djeluju. Specijaliziran za izvođenje suvremene glazbe, upravo ovaj ansambl pod vodstvom svog umjetničkog voditelja Gordana Tudora, nametnuo se kao jedan od najaktivnijih i najpropulzivnijih na hrv. sceni suvremene glazbe.