Aktualni događaji | 11/03/24

Subotnje prijepodne s djecom u KC-u: Pričaonica za djecu TRNORUŽICA

16/03/24 - 16/03/24 11:00

Ove subote pričamo priču TRNORUŽICA našim malim kulturnjacima: u subotu, 16. ožujka s početkom u 11.00 sati u Kulturnom centru Tim bajke u pripovjeda, glumi i igra svima dobro poznatu bajku braće Grimm o lijepoj princezi, o jednoj zloj vili, tri dobre vile, o princu i pobjedi dobra nad zlom. Uostalom, što drugo jednoj pravoj dobroj bajci i treba?   

Trnoružica je priča o djevojci koja se ubola na vreteno i koju je snašla kletva stare i zle vile. Zaspala je na sto godina, a spasiti ju je mogao samo hrabri kraljević.

Bajku je prvo objavio francuski književnik Charles Perrault, a svoju su verziju bajke napravila i braća Grimm. Trnoružica je doživjela mnogo adaptacija na filmu, kazališnim predstavama, operi i baletu.

Trnoružicu vam pričaju članovi našeg Tima bajke Hana Schonfeld i Silvio Švast. Ulaz je SLOBODAN.

Od sezone 2023/2024 Kulturni centar Osijek osnovao je TIM BAJKE u kojem mladi osječki glumci i glumice kreiraju sadržaje za djecu. U obliku pričaonica, predstava i igrokaza, kao i glazbeno-scenskih mini izvedbi, na djeci sadržajem i trajanjem prilagođen, zabavan, interaktivan i kreativan način, stvaraju programe koji će kod djece razvijati ljubav i naviku dolaženja na kulturne sadržaje.