Aktualni događaji | 10/08/22

SPOJ FILMA I JAZZA NA KROVU KC OSIJEK!

11/08/22 - 11/08/22 21:00

U četvrtak, 11. kolovoza, s početkom u 21 sat na krovnoj terasi Kulturnog centra Osijek održat će se projekcija poznatog nijemog filma Berlin, simfonija velegrada (Walter Ruttmann, 1927), dok će glazbenu pratnju osigurati nagrađivani hrvatski kvartet Chui.

Riječ je o filmu koji na dokumentarno-eksperimentalni način donosi panoramsku sliku, odnosno život Berlina od jutra do večeri. Pokazujući grad kao živi organizam te nižući razne crtice gradskog života autentičan je vremeplov za weimarski Berlin.

Dojam će dodatno (p)ojačati bend Chui, kvartet koji njeguje poseban pristup jazzu. Naime, njihov glazbeni izričaj njeguje spoj suvremene klupske plesne glazbe s daškom jazza, elektronike i beskompromisnim pristupom. Članovi benda su Toni Starešinić,klavijaturist, kompozitor, kreativni i duhovni vođa sastava. Potom Vojkan Jocić, izvrstan jazz saksofonist te je jedini akademski obrazovani član benda. Basist benda je Konrad Lovrečić, a za bubnjevima se smjetio Ivan Lečić.

Njihov prvi album je "Chui", Dancing Bear iz 2012. godine, a sljedećeg su objavili već sljedeće godine pod nazivom "The Second Arrival". Treći album izašao je 2015. godine pod nazivom "Third Sun From The Stone" za kojeg su osvojili titulu domaćeg albuma godine na raznim top-listama. Suradnjom s Jazz orkestrom Hrvatske radiotelevizije, snimili su 2017. godine i album "Chui ovu glazbu" što su proslavili s dva Porina za najbolji jazz album i najbolju jazz izvedbu. Novi album "Iz kapetanova dnevnika" donosi nove jazz delicije.

Vidimo se u četvrtak na krovnoj terasi uz odličan spoj filma i jazza!

Foto: Chui bend