Aktualni događaji | 26/06/23

SKLONITE SE OD KIŠE NA PREDSTAVU - "MAJKEMI"!

17/05/23 - 29/05/23 20:00

Kišni dani nisu dobri za puno toga, ali su prilika za "skloniti se" u Malu dvoranu Kulturnoga centra i pogledati jednu dobru kazališnu predstavu!
Dvije nove izvedbe predstave „MAJKEMI“ očekuju vas u Kulturnom centru 17. i 29. svibnja s početkom u 20.00 sati. Predstava je nastala prema originalnom tekstu i u režiji Stjepka Galovića Kandžije, koji na scenu KC-a postavlja jednu osječku priču, osječkog autora, s osječkim glumcima, slengom i pjesmama, o osječkom životu, koju svaki, a osobito mladi čovjek, može razumjeti kao da je njegova osobna.

Ovo je priča o odrastanju tri srednjoškolska prijatelja: prijateljstvu, obiteljskim odnosima, potrazi za (prvim i pravim)ljubavima, njihovim (možda) nadrealnim ambicijama koje suočene s (ne)realnošću, bez moraliziranja i uljepšavanja, ali uz puno humora i empatije, ispadnu, zapravo, posve normalne životne priče. Riječima redatelja: „Predstava je to s 8 originalnih songova i 68 ne toliko originalnih psovki“. Jer ipak u kazalište prenosimo život, zar ne?

Nova generacija osječkih mladih glumaca: Hana Schӧnfeld, Grgur Grgić i Matko Duvnjak Jović igraju glavne uloge u ovoj predstavi namijenjenoj prvenstveno mladoj publici, srednjoškolcima i studentima.

IZVEDBE U SVIBNJU:

Srijeda, 17.5. / 20.00 sati
Ponedjeljak, 29.5. / 20.00 sati
Cijena ulaznice: 5,00 eura
Prodaja ulaznica: Na porti Kulturnog centra Osijek (Trpimirova 2/A, Osijek) svaki dan (osim nedjelje) od 7-22 sata.
Rezervacije moguće na e-mail: info@kulturni-centar.hr.

Tekst/režija: Stjepko Galović
Dramaturgija: Maja Sviben
Scenografija: Davor Molnar
Kostimografija: Zdenka Lacina
Glazba: Stjepko Galović, Matej Huljev, Marko Vuković
Mix master glazbe: Underdog studio
Dizajn svjetla: Igor Elek
Vizualizacije: Matea Bartolović
Dizajn plakata: Laura Iličić
Produkcija: Kulturni centar Osijek