Aktualni događaji | 27/07/23

Romantična drama „PRIJE PONOĆI“ s Ethanom Hawkeom i Julie Delpy !

02/08/23 - 02/08/23 21:00

Filmske večeri Osječkog ljeta kulture na krovu Kulturnog centra u srijedu, 2. kolovoza u 21.00 sat, donose nam treći dio omiljene filmske trilogije -  romantičnu dramu „Prije ponoći“ s Ethanom Hawkom i Julie Delpy u glavnim ulogama.  

Nastavak je to kultnih filmova „Prije svitanja“(1995) i „Prije sumraka“ (2004) u kojima su Ethan Hawke i Julie Delpy glumili amerikanca Jessea i francuskinju Celine koji se u prvom filmu upoznaju u vlaku u Beču i druže, a u drugom, nakon devet godina razmišljaju što bi bilo da su ostvarili vezu. U trećem nastavku Jesse i Celine su konačno zajedno, u svojim četrdesetima, žive kao par i imaju dvoje djece - male blizanke.

Kao i u prijašnjim filmovima, Richard Linklater je redatelj i koscenarist, a Julie Delpy i Ethan Hawke su, kao i u 'Prije sumraka', koscenaristi, koji se bave sudbinom svojih likova. Dok su se u prethodnim filmovima Celine i Jesse uglavnom bavili romantičnim razmišljanjima, sada su već u zrelim godinama pa su im glavne brige - brak, djeca, posao... U filmu „Prije ponoći“ pratimo ih na ljetovanju u Grčkoj, gdje razgovaraju o životu i ljubavi.

Film je dobitnik nagrade za najbolji scenarij na Hollywood Film Festivalu, a Peter Travers iz Rolling Stonea nazvao ga je jednim od najboljih filmova 2013. godine te ga opisao riječima: 'Pun humora, dubokih osjećaja i romantike, u kojem Ethan Hawhe i Julie Deply blistaju noseći svoje uloge poput druge kože. Obrati pažnju, Oscare, ovaj film treba zapamtiti'

„Prije ponoći“ film je za uživanje u ljetnim večerima, uz slobodan ulaz i besplatne kokice, u srijedu, 2. kolovoza u 21.00 sat na krovnoj terasi Kulturnog centra Osijek.