Aktualni događaji | 05/07/21

"PRIJE SVITANJA" - Koncert ženske klape Allegre i prijatelja u čast Oliveru Dragojeviću

09/07/21 - 09/07/21 21:00

U petak, 9. srpnja s početkom u 21:00 sat  u Novoj rupi ispred Kulturnog centra Osijek, uživajte u koncertu u čast Oliveru Dragojeviću pod nazivom „Prije svitanja“  u izvedbi odlične ženske klape Allegre iz Osijeka.

Iako Slavonija nije tradicionalno klapski kraj, u Slavoniji djeluju i ženske i muške klape, a u Osijeku, od 2014. godine djeluje i Ženska klapa Allegre. Ljubav prema skladnom, višeglasnom, a capella pjevanju na klapski način okupila je članice klape Allegre koje pod vodstvom magistre glazbene pedagogije Ane Bilmez donose klapsku pjesmu u slavonsku metropolu, oduvijek poznatu po mnoštvu vokalnih sastava i izvrsnih zborova u kojima su neke od članica dugi niz godina i same pjevale.

Koncert pod nazivom „Prije svitanja“ posvećen je neponovljivom Oliveru Dragojeviću, a u izvedbi klape Allegre i prijatelja, na ljetnoj pozornici Nove rupe, koncertni repertoar sastavljen od svima nam omiljenih pjesama nedavno preminulog glazbenog barda, bit će istinski glazbeni užitak za završetak radnog tjedna.

Ulaz na koncert je slobodan.