Aktualni događaji | 23/03/23

Predstava za djecu "KUHARI" Teatra To Go!

25/03/23 - 25/03/23 11:00

U Kulturnom centru Osijek, u subotu, 25. ožujka s početkom u 11 sati održat će se premijera predstave za djecu „KUHARI“ autora Gorana Smoljanovića iz osječkog Teatra To Go. Ulaz je SLOBODAN.

Radnja predstave „Kuhari“ odvija se oko užurbane kuhinje „Krumpirov pir“, slavnog kuhara Aurelija Debelića i novopečenog pomoćnog kuhara Zdravka. Riječ je o najboljem restoranu u gradu i okolici s najfinijim delicijama od krumpira. Sve je spremno za otvaranje, dok se na vratima ne pojavi najveći mogući gurman na svijetu. Kuhari se nalaze pred izazovom, kako zadovoljiti najzahtjevnijeg gosta koji je ikada hodao planetom Zemljom? Hoće li uspjeti? Što može poći po zlu? Ova interaktivno- edukativna predstava donosi klasičnu komediju situacije, koja garantira smijeh i zabavu za male i velike. Neobičan dan u kuhinji pretvorit će se u posebno kazališno iskustvo za pamćenje.

Predstava „Kuhari“ nastala je u okviru svojevrsnog ciklusa komedija za djecu, kojem prethode „Majstori“ i „Botaničari“. Goran Smoljanović pronašao je, u interaktivnim komedijama, dobar omjer umjetničkog, edukativnog i zabavnog sadržaja za djecu. Iako sve predstave imaju fokus na zajedništvu likova i publike, „Kuhari“ kroz cijelu predstavu provlače vrijednost međusobnog razumijevanja, solidarnosti i lijepog ponašanja.

Predstava okuplja osječko-bjelovarski autorski tim: autor i redatelj je Goran Smoljanović, a u njoj glume Matko Duvnjak Jović, Ivan Pokupić i Goran Smoljanović.

Predstava je realizirana uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i medija, Zaklade Kultura Nova, Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Subota, 25.03./11.00 sati/Mala dvorana Kulturnog centra Osijek
„KUHARI“
Predstava za djecu

Autor i redatelj: Goran Smoljanović
Igraju: Matko Duvnjak Jović, Ivan Pokupić, Goran Smoljanović
Scenografkinja: Zdenka Lacina
Kostimografkinja: Selena Gazda
Glazba: Bojan Sauerborn i Željko Šreng
Grafičko oblikovanje: Dražen Matijašević
Izvršni producent: Ana Šimić Smoljanović