Aktualni događaji | 25/06/24

POČINJE OLJKIĆ!

29/06/24 11:00

Programi za djecu i mlade Osječkog ljeta kulture – popularno zvani OLJKIĆ -započinje u subotu, 29.6. s početkom u 11.00 sati na platou ispred Kulturnog centra Osijek!
Kroz priču i dramsku igru, zajedno s djecom kojem je namijenjen, Tim bajke otvorit će vrata Oljkograda na dva puna ljetna mjeseca.
Oljkograd je jedan super grad jer u njemu vladaju dječje predstave, priče, bajke, crtići, lutke i pjesme, i tko ga jednom posjeti, uvijek se rado vraća u njega. U OLJKogradu se ove godine otvorilo i Najmanje Lutkarsko Kazalište (možda i na svijetu) koje će samo za njegove stanovnike izvoditi mini predstave…sve dok se ne umore od količine kulture u njemu.
Ulaz je slobodan, kako za program otvorenja, tako i za sve programe OLJKIĆ-a.

Ovoga ljeta na programu OLJKIĆ-a popratite predstavu Lutkarskog kazališta Mostar „Utopija“ u režiji jednog od ponajboljih redatelja mlađe generacije, Osječanina Vanje Jovanovića (3.7.), zatim premijeru predstave našeg Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku „Postolar i vrag“ u režiji Marija Kovača (10. i 11.7.). Na programu je i prva OLJKIĆevska predstava za bebe i djecu „Touik Touik Philomele“ u izvedbi francuske kazališne družine Compagnie a trois ( 24.8.). Gradsko kazalište Virovitica gostovat će sa svojom novom predstavom „Bajka sva od šećera“ u režiji Sare Lustig (31.8.). Tim bajke razveselit će nas s novim Pričaonicama ( 6.7. i 24.8.),  a subote prijepodne tijekom srpnja i kolovoza u kino mraku i hladu naše Male dvorane rezervirane su za filmske naslove animiranih i igranih filmova, sinkroniziranih na hrvatski jezik uz neizostavne besplatne kokice i udobne jastučiće.