Aktualni događaji | 22/08/22

OSJEČKO LJETO KULTURE: Monodrama JA KOJA IMAM NEVINIJE RUKE Vesne Tominac Matačić

24/08/22 - 24/08/22 20:00

Monodrama JA KOJA IMAM NEVINIJE RUKE glumice i autorice Vesne Tominac Matačić, o životu i djelu jedne od najvećih hrvatskih pjesnikinja, Vesne Parun, u sklopu Osječkog ljeta kulture održat će se u srijedu, 24. kolovoza s početkom u 20 sati u Barutani.

Predstava „Ja koja imam nevinije ruke“ je svojevrstan hommage životu i djelu naše velike pjesnikinje Vesne Parun. Premijerno je izvedena 10. travnja 2014. godine, kada bi bio njezin 92. rođendan. Predstavu je režirao poznati zagrebački kazališni redatelj Ivan Leo Lemo, u produkciji Zagrebačkog glumačkog ateljea te u suradnji s Teatrom &TD, gdje je predstava do danas na redovitom repertoaru.

„Ja koja imam nevinije ruke“ naziv je zbirke od 88 pjesama koje je Vesna Parun sama odabrala u svojoj 88. godini, naslovom parafrizirajući jednu od svojih najpoznatijih pjesama- Ti koja imaš ruke nevinije od mojih.

Isti naslov nosi i ovaj projekt, autorskog dvojca Vesne Tominac Matačić i redatelja Ivana Lea Leme u kojem kroz formu monodrame istražuju rad i život Vesne Parun. Uz najvažnije biografske epizode, predstava donosi i poznate te neke manje poznate lirske tekstove Vesne Parun.

Osječko ljeto kulture, u godini kada obilježavamo 100. obljetnicu rođenja Vesne Parun, donosi vam monodramu JA KOJA IMAM NEVINIJE RUKE u srijedu, 24. kolovoza s početkom u 20 sati u osječkoj Barutani.

Ulaz na predstavu je SLOBODAN, ali zbog ograničenog broja mjesta u Barutani, besplatne ulaznice je potrebno preuzeti ranije. Besplatne ulaznice možete preuzeti na porti Kulturnog centra Osijek, Trpimirova 2/A, Osijek, u utorak i srijedu (23. i 24.8.) od 7-22 sata.