Aktualni događaji | 24/08/22

OSJEČKO LJETO KULTURE: Koncert OPERA POD ZVIJEZDAMA!

25/08/22 - 25/08/22 20:00

Osječko ljeto kulture poziva Vas na jednu sasvim posebnu večer – u čarobnom prostoru Dvorišta Stare pekare u osječkoj Tvrđi slušamo Operu pod zvijezdama u izvedbi opernih prvaka: sopranistice Marije Kuhar Šoše, tenora Ladislava Vrgoča i baritona Matije Meića u klavirskoj pratnji Marija Šoše.

U četvrtak, 25. kolovoza pod zvjezdanim nebom Dvorišta Stare pekare s početkom u 20 sati, održat će se koncert najpoznatijih arija, pjesama i dueta iz popularnih opera Verdija, Puccinija, Gounouda, Straussa, Donizettija …u izvedbi renomiranih solista hrvatskog pjevačkog neba: Marije Kuhar Šoša, Ladislava Vrgoča i Matije Meića, u klavirskoj pratnji pijanista Marija Šoše.

Marija Kuhar Šoša operna je pjevačica, sopranistica i jedna od najsvestranijih opernih solistica u Hrvatskoj. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Lidije Horvat Dunjko, a od najranijih dana ostvaruje zapažene uloge i angažmane na hrvatskim i svjetskim opernim pozornicama. Kao članica ansambla opere HNK u Zagrebu ostvarila je niz zapaženih uloga u najvažnijim operama repertoara našeg najvećeg kazališta, nastupala s renomiranim orkestrima u Hrvatskoj i regiji ( Zagrebačka filharmonija, Slovenska filharmonija, Beogradska filharmonija…) i dirigentima (Pavle Dešpalj, Ivo Lipanović, Nikša Bareza, Vjekoslav Šutej, Ivan Repušić, Vladimir Kranjčević, Marko Letonja, Zubin Mehta...).

Ladislav Vrgoč operni je prvak osječkog Hrvatskog narodnog kazališta; tenor svjetskog glasa i nevjerojatno širokog repertoara, koji je nakon mnogobrojnih nastupa i poziva sa svjetskih opernih pozornica, svoje mjesto pod zvijezdama našao na našoj, domaćoj koncertnoj pozornici.

Bariton Matija Meić  u Osijek dolazi ravno iz Münchena gdje u glasovitom Gärtnerplatztheatru od sezone 2016./2017. nastupa kao stalni član ansambla. Tome su, zbog neospornog talenta, glasa i pjevačke tehnike, već od studentskih dana prethodile brojne uloge u zagrebačkoj operi, nastupi na Dubrovačkim ljetnim igrama, inozemnim festivalima, koncerti u Bečkoj državnoj operi i Mozarthausu...   

Ovaj zvjezdani trojac u klavirskoj pratnji vrsnoga pijanista Marija Šoše, dolazi na pozornicu Osječkog ljeta kulture gdje će održati koncertnu večer opernih pjesama, arija i dueta u Dvorištu Stare pekare u osječkoj Tvrđi, u četvrtak, 25. kolovoza s početkom u 20.00 sati. Ulaz SLOBODAN.

 

Četvrtak, 25.8. 2022. / 20.00 sati
Dvorište Stare pekare


OPERA POD ZVIJEZDAMA

MARIJA KUHAR ŠOŠA, sopran
LADISLAV VRGOČ, tenor
MATIJA MEIĆ, bariton
MARIO ŠOŠA, klavir 

Giuseppe Verdi:
„Questa o quella“
arija Duce iz opere Rigoletto

Giuseppe Verdi:
Cortigani, vil razza dannata“
arija Rigoletta iz opere Rigoletto

Giuseppe Verdi:
„Tutte le feste“
arija Gilde iz opere Rigoletto 

Giuseppe Verdi:
Piangi fanciulla...Si, vendetta“
duet Gilde i Rigoletta iz opere Rigoletto

 Jules Masenet:
Instant charmant .. En fermant les yeux“ 
arija Des Grieuxa iz opere Manon 

Giuseppe Verdi:
„E strano… Sempre libera“
arija Traviate iz opere La Traviata  

Umberto Giordano:
“Nemico della patria”
arija Gerarda iz opere Andrea Chénier

Gioachino Rossini:
“All’idea di quell metallo”
duet Almavive i Figara iz opere Seviljski brijač

Giacomo Puccini:
„Quando m‘en vo“
arija Musette iz opere La Boheme

Gaetano Donizetti:
„Caro elisir sei mio“
duet Adine i Nemorina iz opere Ljubavni napitak