Aktualni događaji | 23/04/24

Opus Jacquesa Brela u kabaret predstavi "CES GENS-LA" francuskog gl. trojca "JEF"

24/04/24 - 24/04/24 20:00

Dani Frankofonije u Osijeku donose nam još jedan zanimljiv program: Kabaret predstavu „Ces gens-là“ francuskog trojca Jef koja će se održati u srijedu, 24.4. s početkom u 20.00 sati u Kulturnom centru Osijek. Ulaz je slobodan.

Tri vrsna glumca i glazbenika: Joël (vokal), Alain (klavir) i Damien(harmonika) čine glazbeni trojac „Jef“ po istoimenoj pjesmi Jacquesa Brela čiji glazbeni opus oživljavaju. Ali Jef je puno više od običnog tribute banda. Kroz glazbeno scensku izvedbu predstavljaju opus belgijskog šansonjera. Jef ne kopira niti imitira već prožima svoju interpretaciju bezvremenskih šansona istom količinom emocija koja je proslavila velikog Jacquesa Brela. U intimi jednostavnog glazbeno scenskog spektakla, podsjetit ćemo se 20 najvećih Brelovih hitova kao što su Amsterdam, Ne me quittes pas i Mathilde.

Program Frankofonije u Osijeku provodi se u organizaciji Francuske alijanse Osijek, a realiziran je u suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova, Veleposlanstvom Kraljevine Belgije, Veleposlanstvom Francuske republike, Kinematografima Osijek d.d. i Kulturnim centrom u Osijeku.