Aktualni događaji | 06/09/22

OLJKIĆ: Premijera predstave TRI MEDVJEDA I GITARA osječkog Dječjeg kazališta!

27/08/22 - 28/08/22 19:00

Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku u sklopu ovogodišnjeg Osječkog ljeta kulture priprema premijeru dječje predstave „Tri medvjeda i gitara“ u režiji Morane Dolenc koja će se održati 27. i 28. kolovoza u Dječjem kazalištu. 

Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku svoj će doprinos 22. Osječkom ljetu kulture dati kroz premijerni naslov -  Predstava za djecu „Tri medvjeda i gitara“ nastala je prema poznatoj pripovjetki za djecu Ludwiga Bauera koja je dio školske lektire, a u režiji Morane Dolenc bit će uprizorena u osječkom Dječjem kazalištu u subotu i nedjelju, 27. i 28. kolovoza s početkom u 19.00 sati.

Lijepa je to, zabavna i poučna priča o jednoj medvjeđoj obitelji: tri brata medvjeda Bukalu, Mrgudu i Beri koji žive sa svojim ocem medvjedom Brunom, o preuzimanju odgovornosti za sebe, obitelj i jedni za druge; priča o odrastanju, o vrijednostima, i o talentima koje trebamo prepoznati i znati koristiti da bismo uspjeli u životu.

Glavne uloge u predstavi igraju poznati glumci našeg dječjeg kazališta: Đorđe Đukić, Areta Ćurković, Tena Milić Ljubić i Gordan Marjanović. Režiju preuzima zagrebačka redateljica svjetske karijere u lukarstvu Morana Dolenc, izradu kostima i lutaka Ria Trdin, a za glazbu je zaslužan Vlatko Panić.

Predstava za djecu Tri medvjeda i gitara dio je Osječkog ljeta kulture, točnije programa OLJK-a za djecu i mlade -  OLJKIĆA.

Izvedbe predstave će se održati u subotu, 27.8. (premijerna izvedba) i nedjelju 28.8. s početkom u 19.00 sati u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku. Kao i na sve programe OLJK-a, ulaz je SLOBODAN, ali je za prisustvovanje predstavi potrebno imati ULAZNICU. Besplatne ulaznice za sebe i svoje klince možete preuzeti svakim radnim danom na blagajni Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića od 8-15 sati ili sat prije izvedbe!