Aktualni događaji | 08/07/24

OLJKIĆ premijera: "POSTOLAR I VRAG" - nova predstava Dječjeg kazališta B. Mihaljevića je u gradu!

10/07/24 - 11/07/24 19:00

Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku već tradicionalno naše najmlađe kulturnjake (a i one starije) na Osječkom ljetu kulture, točnije njegovom -  OLJKIĆ-u, razveseli novom predstavom i novim kazališnim naslovom. Tako je i ove godine. Dobro poznata priča o Postolaru i vragu, ispjevana, opjevana, otplesana i ispripovijedana  u formi mjuzikla kojeg jako dugo  nismo vidjeli na osječkim kazališnim daskama. Premijera predstave za djecu „Postolar i vrag“ održat će se u srijedu, 10. srpnja s početkom u 19.00 sati, a slijedi i još jedna izvedba u četvrtak, 11. srpnja u 19.00 sati u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku. Ulaz je besplatan, a besplatne ulaznice preuzimaju se na blagajni Dječjeg kazališta u radno vrijeme blagajne 8-15 sati i/ili  sat vremena prije početka predstave.

Režiju potpisuje Mario Kovač, a u predstavi igra odličan glumački ansambl našeg Dječjeg kazališta:  Grgur Grgić, Gordan Marijanović, Tena Milić Ljubić,  Srđan Kovačević, Ivana Vukićević, Aleksandra Colnarić i Lidija Helajz.

Riječima redatelja Marija Kovača:
…“Jednostavna, alegorična priča o tome kako se valja oduprijeti primamljivim napastima tamne strane ima svoje parnjake u gotovo svim svjetskim folklorima i književnostima. Jasnim zapletom i duhovitim scenskim rješenjima August Šenoa ispričao nam je ovu duhovitu priču koja naprosto zaziva da bude postavljena u kazalištu u formi mjuzikla... Originalne pjesme sa potpuno novim tekstovima slijede uzore s Broadwaya i West Enda donoseći u kazalište dašak glamura tjerajući ansambl da iskaže sve svoje, Osječanima dobro znane, talente.

Postolar: Grgur Grgić
Vrag: Gordan Marijanović
Postolareva žena: Tena Milić Ljubić
Sinak Božji: Srđan Kovačević
Vražice: Ivana Vukićević, Aleksandra Colnarić i Lidija Hela