Aktualni događaji | 02/07/24

OLJKIĆ: Predstava "UTOPIJA" Lutkarskog kazališta Mostar!

03/07/24 - 03/07/24 19:00

U srijedu, 3.7. s početkom u 19.00 sati na OLJKIĆ nam stižu mostarski lutkari s predstavom za naše, nešto starije (8+), mališane. Predstava „UTOPIJA“ igra u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku, a besplatne ulaznice za predstavu preuzimaju se na blagajni Kazališta.

Predstava „Utopija“ Lutkarskog kazališta Mostar jedna je prava OLJKić - evska predstava. Pokazuje nam kako bi svijet izgledao bez kulture i umjetnosti: bavi se značenjem umjetnosti u životu pojedinca, ali i u životu jedne obitelji, nacije, civilizacije i jednog svemira, pritom koristeći raznolike umjetničke izričaje: likovne, glazbene, glumačke i lutkarske koje autor teksta i redatelj Vanja Jovanović sve objedinjuje u kazališni čin.

Radnja predstave prati jednu obitelj slikara i njihovu najmlađu članicu Martu. Kada od vršnjaka u školi sazna da joj obitelj od rođenja krije nestanak oca, tvrdeći da će se on vratiti svakog trena, ona odlučuje otići u potragu za njim u zemlju u kojoj je umjetnost zabranjena. U toj zemlji ona pronalazi razne ljude koji su zbog izostanka umjetnosti postali ljušture ispunjene beznađem, mržnjom i strahom. Svojim umjetničkim djelima ona im pomaže doživjeti mogućnost ljepote življenja i pomoći im razvijajući u njima potrebu za kulturom.

Predstava je namijenjena nešto starijim mališanima, ali i odraslima.
Besplatne ulaznice za predstavu preuzimaju se na blagajni Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku (Trg bana Josipa Jelačića 19, Osijek) u radno vrijeme blagajne (8-15 sati) i sat vremena prije početka predstave.

U predstavi igraju: Marta Haubrich, Tibor Oreč, Ivan Nevjestić i Anela Planinić Škutor. Za vizualni identitet zadužen je Mario Tomašević, za glazbu Marin Živković, dok je asistentica dramaturgije Hana Kunić.

Srijeda, 3.7. /19.00 sati
Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku

Kazališna predstava "UTOPIJA" 
Lutkarsko kazalište Mostar / Režija: Vanja Jovanović

BESPLATNE ULAZNICE preuzimaju se na blagajni Djčejeg kazališta u radno vrijeme blagajne (8-15 sati) i/ili sat vremena prije predstave.
Uzrast za koji je namijenjena predstava: 8+