Aktualni događaji | 01/07/21

OLJK: Kulturni centar Osijek najavljuje: DAMIR HOYKA predstavlja svoj prvi roman za djecu „PUSTOLOVINE TIZI ENILI: EKSPERIMENT"

01/07/21 - 01/07/21 20:00

Kulturni centar Osijek, u sklopu Osječkog ljeta kulture, u četvrtak, 1. srpnja s početkom u 20:00 sati na krovnoj terasi Kulturnog centra Osijek, poziva Vas na promociju romana za djecu „Pustolovine Tizi Enili: Eksperiment"“ iz pera našeg proslavljenog fotografa i umjetnika Damira Hoyke.

Damir Hoyka, čiji je fotografski, zapravo bolje rečeno - Umjetnički rad, nadaleko poznat i hvaljen, za svoj spisateljski rad također je višestruko nagrađivan: iza sebe ima nekoliko književnih djela, a za svoj roman „XAVIA“ dobio je prestižnu Nagradu SFERA za najbolji znanstveno-fantastični roman u 2009. godini.

„Pustolovine Tizi Enili: Eksperiment"“ prvi je Hoykin roman za djecu. Radnja romana u kojem glavni lik - desetogodišnja djevojčica Tizi prolazi pustolovinu života, događa se u alternativnoj sadašnjosti i kritički se bavi aktualnim temama – od uništavanja Zemlje zbog profita do razvoja umjetne inteligencije, što ga čini zanimljivim i aktualnim štivom među svim dobnim skupinama.

Glavna junakinja romana, desetogodišnja je djevojčica Tizi Enili koja s roditeljima, vrhunskim znanstvenicima, živi u izmišljenom gradu Gea na istoimenu otoku.  Tizi pohađa školu u sklopu znanstvenog instituta kojem je misija čovječanstvu omogućiti napredak i kvalitetniji život i na kojem se kod djece naprednim edukativnim metodama otkrivaju i razvijaju individualne sposobnosti.
Stoga, Hoykin roman za djecu zapravo je ponajprije edukativno i zanimljivo djelo u kojem se kroz pustolovine djevojčice Tizi Enili želi potaknuti djecu i mlade da, baš poput Tizi, uče kroz zabavu i igru, istražuju i otkrivaju vlastite potencijale te osvijeste svoju (individalnu) moć i sposobnost svakog od nas da učinimo svijet boljim mjestom.

"Eksperiment" je tek prvi u nizu romana Pustolovina Tizi Enili, a sudeći po pozitivnim reakcijama na zanimljivi svijet djevojčice Tizi, veselimo se novim pustolovinama , zapletima i raspletima iz spisateljskog uma i pera Damira Hoyke. 

Ulaz na promociju romana "Pustolovine Tizi Enili" je slobodan.

 

Photo by: Ranko Suvar/Cropix