Aktualni događaji | 29/06/21

OLJK: Kulturni centar Osijek najavljuje - Festival pričanja priča PRIČIGIN!

02/07/21 - 02/07/21 21:00

Petak, 2.7. 2021., 21:00 sati, krovna terasa Kulturnog centra Osijek

Osječko ljeto kulture i Kulturni centar Osijek prvi put u Osijek dovode PRIČIGIN!  - Festival pričanja priča, koji se od 2006. godine organizira u Splitu.

Riječ je o zanimljivom konceptu, trendu vrlo popularnom u europskim zemljama kojim se nastoji popularizirati književnost, čitanje, pisanje, pripovijedanje i sve te lijepe i pomalo zaboravljene navike, na način da priče čitaju istaknuti pojedinci među piscima, kazališnim djelatnicima, političarima, menadžerima, pravnicima… Udruga Pričigin koja ovaj Festival organizira od 2006. godine u Splitu, svoj je Pričigin! osmislila na način da poznati pisci živoj publici pripovijedaju svoje, još neobjavljene priče, i tako ih, ekskluzivno, „propuštaju“ u svoj kreativni književni svijet prije nego on ugleda svjetlo objave.

Na osječkom PRIČIGINU! u organizaciji Ogranka Matice Hrvatske Osijek i grada Osijeka, u suradnji s Kulturnim centrom Osijek, svoje će priče pripovjedati Zoran Ferić, Želimir Periš, Edi Matić, Boba Đuderija, Jasen Boko, Petar Filipić i Nebojša Lujanović koji će ujedno i voditi program Pričigina!.

Ulaz na sva događanja 2.7. je slobodan za sve posjetitelje uz prethodnu najavu na e-mail: info@kulturni-centar.hr