Aktualni događaji | 05/07/23

OLJK: Dašak klasike uz ACOUSTIC PROJECT STRINGS ansambl

07/07/23 - 07/07/23 21:00

Gudački ansambl Acoustic Project Strings nastupit će na Osječkom ljetu kulture u petak, 7. srpnja s početkom u 21.00 sat. Dašak klasike stiže na krov Kulturnog centra Osijek gdje će ovih jedanaest vrhunskih glazbenika u fantastičnom ambijentu krovne terase izvesti klasični glazbeni repertoar sastavljen od skladbi Papandopula, Brittena, Hindemitha i Elgara…

Acoustic Project Strings ansambl nastao je suradnjom skladatelja i kontrabasista Dubravka Palanovića, kao idejnog začetnika i voditelja ansambla te violinista Marca Grazianija kao koncert majstora ansambla.

Osim izvođenja standarnih skladbi repertoara gudačkih orkestara, ansambl  programski i izvođački eksperimentira s raznim stilovima i glazbenim epohama te izvodi i potpuno nova djela, kako hrvatskih, tako i stranih autora. Članovi ansambla su mlađi, ali već afirmirani glazbenici te u spoju s kreativnom, oni daju i snažnu interpretativnu energiju ovom projektu.

Ansambl učestalo nastupa na vodećim glazbenim festivalima u zemlji: Osorskim glazbenim večerima, „Koncertima u Eufrazijani“ u Poreču, Baromus festivalu u Rovinju, „Ljetnim priredbama“ u gradu Krku, Zrin festivalu, „Musica Appassionatta“ festivalu u Šibeniku i drugima.

Njihov drugi nosač zvuka, izdan 2021. godine u izdanju Croatia recordsa sa saksofonistom Nikolom Fabijanićem nagrađen je najprestižnijom hrvatskom diskografskom nagradom „Porin“ 2022.godine.

Ulaz na koncert je SLOBODAN.

ACOUSTIC PROJECT STRINGS
I.violine:
Marco Graziani, koncertni majstor / Alina Gubajdullina/ Davide Albanese
II.violine: Val Bakrač / Ivo Jukić / Teodora Sucala Matei
Viole : Aleksandar Jakopanec / Lucija Brnadić
Violončela: Petar Kovačić/Oliver Đorđević
Kontrabas: Dubravko Palanović

Program:
Boris Papandopulo: Pintarichiana - suita za gudače
Paul Hindemith: Žalobna muzika – suita za violu i gudače
Edward Elgar: Serenada za gudače u e-molu ,op.20
Benjamin Britten:
Jednostavna simfonija, op.4