Aktualni događaji | 29/06/21

OLJK: 30.6., 19:00 h Ambijentalna instalacija „SUPERBUBBLE” postaje superprepoznatljiv dio Kulturnog centra Osijek!

30/06/21 - 30/06/21 19:00

U srijedu, 30. lipnja 2021. godine s početkom u 19.00 sati Kulturni centar Osijek postat će „stalni postav” ambijentalne instalacije  „Superbubble” umjetnika Vladimira Freliha.
„Superbubble“ je umjetnička intervencija osmišljena upravo za prostor foajea Kulturnog centra Osijek kojom on na duži period postaje oprostorena slika, ali i vizualno dojmljiv, nadasve jedinstven i Superprepoznatljiv background svih događanja koja će se ovdje odvijati.

U ideji i izvedbi rada – geometrijski pravilnih, kružnih, pastelno obojenih ploha u međusobnim preklapanjima boja, tonova i oblika, taktilno privlačne strukture – sadržan je zapravo i koncept instuticionalne kritike: umjetničke i estetske vrijednosti prečesto se isključuju iz javne sfere, te se stoga ovim projektom daje poticaj usvajanju sveprisutnog trenda u europskim zemljama da javni prostori istovremeno postaju mjesta zadivljujućih ostvarenja suvremene umjetnosti, integriranih u same arhitektonske projekte za koje su zamišljeni.

Autor projekta i umjetničkog postava „Superbubble” je Vladimir Frelih, vizualni umjetnik međunarodnog izlagačkog iskustva i jedan od najistaknutijih predstavnika osječke umjetničke scene, profesor na osječkoj Akademiji za umjetnost i kulturu, inicijator i organizator uspješnog projekta POPUP i prvi voditelj novoosnovane Galerije Knifer u Osijeku.

Ovom slikovnom intervencijom u prostor KC-a, autor Frelih ponovno pomiče granice umjetničkog izražavanja, na zadovoljstvo Kulturnog centra Osijek koji ovakvim i sličnim projektima nastoji biti snažan generator društvenog, kulturnog i umjetničkog razvoja suvremene vrste.

Kustosica projekta Ana-Marija Koljanin ujedno je i autorica inicijalnog koncepta, te povjesničarka umjetnosti od koje smo navikli na sjajno poznavanje i osjećaj za kvalitetne suvremene umjetničke koncepte koje je sa suradnicima u sklopu udruge M-art dovela na ove prostore.

Otvorenje ambijentalne instalacije „Superbubble” održava se u sklopu Osječkog ljeta kulture, u srijedu, 30. lipnja s početkom u 19.00 sati u foajeu Kulturnog centra Osijek, a otvorit će ju ravnatelj Kulturnog centra Ivan Kristijan Majić, autor Vladimir Frelih te kustosica Ana-Marija Koljanin.

Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.