Aktualni događaji | 09/03/23

NOVE IZVEDBE PREDSTAVE "MAJKEMI" Stjepka Galovića Kandžije!

13/03/23 - 17/03/23 20:00

U tjednu 13.-17. ožujka u Kulturnom centru očekuju vas nove izvedbe predstave „MAJKEMI“. Predstava namijenjena prvenstveno srednjoškolcima i studentima, nastala je prema originalnom tekstu i u režiji Stjepka Galovića Kandžije, koji na scenu KC-a postavlja jednu osječku priču, osječkog autora, s osječkim glumcima, slengom i pjesmama, o osječkom životu, koju svaki, a osobito mladi čovjek, može razumjeti kao da je njegova osobna.

Ovo je priča o odrastanju tri srednjoškolska prijatelja: prijateljstvu, obiteljskim odnosima, potrazi za (prvim i pravim)ljubavima, njihovim (možda) nadrealnim ambicijama koje suočene s (ne)realnošću, bez moraliziranja i uljepšavanja, ali uz puno humora i empatije, ispadnu, zapravo, posve normalne životne priče. Riječima redatelja: „Predstava je to s 8 originalnih songova i 68 ne toliko originalnih psovki“. Jer ipak u kazalište prenosimo život, zar ne?

Tekst i režiju predstave „Majkemi“ potpisuje Stjepko Galović Kandžija. Osječki reper kojeg mnogi znaju po njegovoj uspješnoj glazbenoj karijeri i hitovima poput " Nema labavo", "Donji Miholjac", "Bicikl", "Đuro", "Rokatiki"...., autor je i glazbenih songova u predstavi, zajedno s Matejom Huljevom i Markom Vukovićem. 

Nova generacija osječkih mladih glumaca: Hana Schonfeld, Grgur Grgić i Matko Duvnjak Jović igraju glavne uloge u ovoj predstavi namijenjenoj prvenstveno mladoj publici, srednjoškolcima i studentima.

Nakon premijere u studenom, ožujak nam donosi nove izvedbe ove predstave, 13.3. i 17.3. s početkom u 20 sati u Maloj dvorani Kulturnog centra Osijek. Cijena ulaznice je 5,00 eura, a ulaznice se mogu kupiti na porti Kulturnog centra Osijek (Trpimirova 2/A, Osijek) svaki dan (osim nedjelje) od 7-22 sata.

Rezervacije moguće na e-mail: info@kulturni-centar.hr.


Izvedbe:

Ponedjeljak, 13.3. /20.00 sati
Petak, 17.3. /20.00 sati

Cijena ulaznice je 5,00 eura, a ulaznice se mogu kupiti na porti Kulturnog centra Osijek (Trpimirova 2/A, Osijek) svaki dan (osim nedjelje) od 7-22 sata.

 

Tekst/režija: Stjepko Galović
Dramaturgija: Maja Sviben
Scenografija: Davor Molnar
Kostimografija: Zdenka Lacina
Glazba: Stjepko Galović, Matej Huljev, Marko Vuković
Mix master glazbe: Underdog studio
Dizajn svjetla: Igor Elek
Vizualizacije: Matea Bartolović
Dizajn plakata: Laura Iličić
Produkcija: Kulturni centar Osijek