Aktualni događaji | 03/05/23

Nedjeljno glazbeno popodne KC-a: Koncert pijanistice MIJE PEČNIK!

07/05/23 - 07/05/23 18:00

Plato ispred Kulturnog centra Osijek u nedjelju, 7. svibnja u 18.00 sati još će jednom postati prava mala koncertna pozornica na otvorenom  - Pijanistica Mia Pečnik održat će koncert u Osijeku, a na repertoaru ovog nedjeljnog koncertnog popodneva naći će se djela Mozarta, Chopina i Dore Pejačević.

Mia Pečnik jedna je od ponajboljih hrvatskih mladih pijanistica. Tek su joj 22 godine, a ona iza sebe ima čitav jedan pijanistički život. S 11 godina imala je svoj prvi nastup s orkestrom, a s 15 godina solistički debi sa Zagrebačkom filharmonijom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Dosad je osvojila preko 80 prvih i posebnih nagrada, a bilježi međunarodne nastupe na koncertnim pozornicama od Rima, Madrida, Londona preko Kuvajta do prestižnog njujorškog Carnegie Halla u koji je pozivana nastupiti dva puta. U godini u kojoj obilježavamo 100-obljetnicu smrti hrvatske skladateljice Dore Pejačević, upravo je Mia pozvana snimiti prvi hrvatski glasovirski koncert- Klavirski koncert u g-molu Dore Pejačević u pratnji orkestra Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Jana Lathama-Koeniga za Croatia records.

U nedjelju, 7. pvibnja prepustite se stoga klavirskom umijeću Mie Pečnik, romatičarskim zvucima Chopinovih balada, glasovirskih minijatura Dore Pejčaević i Mozartovim Sonatama na popodnevnom koncertu za čisto uživanje.
Ulaz na koncert je SLOBODAN.

 

Kulturni centar Osijek
Nedjelja, 7.05.2023./18.00 sati
Plato ispred Kulturnog centra Osijek

MIA PEČNIK, klavir

Program:

Wolfgang Amadeus Mozart:
Sonata u F duru, K332
Allegro
Adagio
Allegro assai

Dora Pejačević:
Ruža iz ciklusa Život cvijeća, op. 19

Dora Pejačević:
Impromptu op. 32b

Frederic Chopin:
Prva balada u g-molu op. 23
Druga balada u F-duru op. 38
Treća balada u As-duru, op. 47
Četvrta balada u f-molu op. 52