Aktualni događaji | 08/07/24

MARCO VARGAS&CHLOÉ BRÛLÉ : FLAMENCO plesna predstava "UNIVERZALNI BRODOLOM"

09/07/24 - 09/07/24 20:30

Ne propustite priliku vidjeti umijeće plesanja španjolskog flamenca u izvedbi španjolsko-kanadskog plesnog para -  Marca Vargas i Chloe Brule u plesnoj predstavi naziva „Univerzalni brodolom“ u utorak, 9. srpnja  s početkom u 20.30 sati na platou ispred Kulturnog centra Osijek.

Naufragio Universal je plesna flamenco predstava koja se izvodi na otvorenom, čiji su autori Marco Vargas i Chloé Brûlé. Marco Vargas je iz Seville. Chloé Brûlé je Kanađanka. Svoj flamenco sastav vode od 2005. godine, a njihovo sjedinjenje nalazi svoj sadržaj u identičnom pristupu koji nalaze u razumijevanju flamenca kao plesne umjetnosti same po sebi. Zajedno su stvorili i razvili vlastiti jezik koji ujedinjuje tradiciju i suvremenost. Njihov je glavni cilj pokušati predočiti, ispričati priče i podijeliti ih dok kroz njih izražavaju svoje brige, pripovjedanje i pokret. Marco i Chloé neprestano pokušavaju uspostaviti dijalog između suvremenog plesa, flamenca i njima dragog „svemira“ – uličnog načina života. 

Prva kreacija Vargasa i Brûlé bila je izvedba „Lad 24“ iz 2005. godine. Nakon toga slijedi izvedba „Cuando uno quiere y el otro no“ 2006. godine, za koju su dobili nagradu za najbolju izvedbu dramske umjetnosti i zvučni prostor na festivalu „Teatro del Sur“ u Palma del Ríju u Andaluziji, kao i nagradu za inovaciju na Međunarodnom sajmu kazališta i plesa u Aragonu. Nakon nastupa na festivalu „LADO“ na zagrebačkom Mažurancu, ovaj nagrađivani i jedinstveni flamenco sastav nastupit će i na Osječkom ljetu kulture.
Predstava traje 30 minuta.

Ulaz je slobodan, ulaznice nisu potrebne.

Marco Vargas, plesač i koreograf 
Chloé Brûlé, plesačica i koreograf
Producent, tehničko vodstvo: Aurora Limburg Agent / producent