Aktualni događaji | 06/05/24

Koncertni ciklus grada : Koncert PAPANDOPULO KVARTETA !

10/05/24 - 10/05/24 20:00

Njihovi koncerti redovito su praćeni burnim odobravanjem publike i pohvalama kritike, njihov prvi album „Papandopulo“ (Croatia records, 2013.) godinama je bio najprodavaniji album klasične glazbe u Hrvatskoj (a tek prvi od njih pet), odsvirali su preko 200 koncerata na svim poznatijim festivalima i glazbenim manifestacijama u Hrvatskoj i Europi, u oštroj konkurenciji između 40 sastava upravo su oni osvojili Grand Prix na 31. Međunarodnom glazbenom natjecanju u Berlinu, sa završnim nastupom u dvorani Berlinske filharmonije…
Nikola Fabijanić, sopran-saksofon, Gordan Tudor, alt-saksofon, Goran Jurković, tenor-saksofon i Tomislav Žužak, bariton-saksofon čine „najvažniji i s punim pravom najeksponiraniji domaći komorni sastav“ -  Papandopulo kvartet koji će u Osijeku održati koncert u sklopu Koncertnog ciklusa grada u petak, 10. svibnja s početkom u 20.00 sati u Kulturnom centru Osijek.

Kvartet Papandopulo posebno je prepoznat po doprinosu i izvođenju glazbe hrvatskih skladateljica i skladatelja, ali i vrhunskim izvedbama djela klasičnog repertoara u aranžmanima za kvartet saksofona te djela renomiranih svjetskih autora suvremenog repertoara.

Na koncertu u Osijeku izvest će zanimljiv koncertni program na kojem će se naći Mozartov Divertimento, i Gerswinova Rapsodija u plavom, ali i djela suvremenih hrvatskih skladatelja, Dubravka Detonija i našeg osječkog skladatelja Tihomira Ranogajca.

Riječima glazbene kritičarke Mirte Špoljarić: “Opuštenost i sigurnost u nastupu, intonativna preciznost i bogatstvo tonske kreacije, vještina u raznovrsnim artikulacijama, fantastična pokretljivost i preciznost kako u najvišim, tako i u najnižim registrima, jednom riječju, zadivljujuća tehnička potkovanost, temelji su na kojima članovi Papandopulo kvarteta grade svoju glazbenu izražajnost i izričajnost… „

Koncertni ciklus grada poziva vas na koncert Papndopulo kvarteta u petak, 10. svibnja s početkom u 20.00 sati u Kulturnom centru Osijek, uz SLOBODAN ULAZ.

Koncertni ciklus grada
Petak, 10.05.2024./20.00 sati
Kulturni centar Osijek

PAPANDOPULO KVARTET: NIKOLA FABIJANIĆ / GORDAN TUDOR / GORAN JURKOVIĆ
TOMISLAV ŽUŽAK

PROGRAM
Wolfgang Amadeus Mozart:  
Divertimento u F duru K.138  (obr. G. Tudor)

Tihomir Ranogajec: Blast from the Past

Giacomo Puccini
: Crisantemi

Dubravko Detoni
: Quartettino

George Gershwin
:  Rapsodija u Plavom