Aktualni događaji | 19/10/22

Koncert pijanista IVANA KONEVA i violinistice NATALIE MOISEEVE!

22/10/22 - 22/10/22 20:00

Svjetski glazbeni par- pijanist Ivan Konev i violinistica Natalia Moiseeva, održat će koncert u subotu, 22. listopada s početkom u 20.00 sati u Kulturnom centru Osijek.

Na koncertnoj pozornici, kombinacija klavira i violine, pijanističke i violinističke virtuoznosti garancija je za glazbeni užitak, a posebno kad je u izvedbi dvoje sjajnih glazbenika koji profesionalno i privatno, individualno i zajedno -  funkcioniraju kao par/duo.

Osječka će publika u subotu, 22. listopada u 20.00 sati u Kulturnom centru Osijek imati priliku uživati u koncertu pijanista Ivan Koneva i violinistice Natalie Moiseeve. Na koncertnom repertoaru naći će se djela Coplanda, Kosenka, Silvestrova, Corigliana… u izvedbi ovih dvaju glazbenika.    

Violinistica Natalia Moiseeva glazbeno je obrazovana na prestižnom moskovskom glazbenom konzervatoriju Čajkovski, kao i Ivan Konev koji je klavirsko umijeće brusio kod nekih od najistaknutijih predstavnika ruske škole sviranja klavira. Oboje strastveni izvođači i majstori svojih instrumenta, od 1998. svoju su suradnju počeli kao kao studentski kolege i nastavili, ali i produbili, sve do danas. Aktivno nastupaju u Sjedinjenim Državama i inozemstvu na koncertima solističke i komorne glazbe, prikazujući pritom ne samo standardni repertoar, već i novoskladana ili rijetko izvođena remek-djela glazbene literature.

Zajedno djeluju u renomiranom Triju St. Croix s poznatom violončelisticom, profesoricom glazbe na College of Liberal Arts Sveučilišta u Minnesoti, Tanyom Remenikovom.

Ulaz na koncert je SLOBODAN.

Subota, 22.10.2022. / 20.00 sati
Kulturni centar Osijek
NATALIA MOISEEVA, violina
IVAN KONEV, klavir

Program:

Viktor Kosenko: Sonata za violinu i klavir, op. 18
Aaron Copland: Sonata za violinu i klavir
Valentin Silvestrov: Sonata za violinu i klavir „Post scriptum“
John Corigliano: Sonata za violinu i klavir
Valentin Silvestrov: Dvije skladbe za violinu i klavir
Lera Auerbach: Speak, Memory, minijatura za violinu i klavir