Aktualni događaji | 22/01/24

Koncert opernog trija TRIOLE iz Splita u KC-u!

31/01/24 - 31/01/24 20:00

Operni trio TRIOLE iz Splita, pobjednici 11. Međunarodnog pjevačkog natjecanja Lav Mirski održanog u svibnju u Osijeku, održat će koncert u srijedu, 31. siječnja s početkom u 20.00 sati u Kulturnom centru Osijek. Ulaz je slobodan.

Sopranistice Mia Gazdović i Rahela Ujević te mezzosopranistica Dora Jana Klarić čine operni trio TRIOLE osnovan u Splitu 2022. godine. Nastao kao samostalni studentski projekt studentica solo pjevanja pod vodstvom svojih profesora-mentora, u kratko vrijeme dobri glasovi daleko su se pročuli te su Triole održale preko dvadeset nastupa diljem Hrvatske i osvojile brojne važne Nagrade na pjevačkim natjecanjima: prvu nagradu s maksimalnim brojem bodova u svojoj kategoriji na međunarodnom natjecanju Stojan Stojanov Gančev u Zagrebu, dvije prve nagrade ( u kategoriji operni komorni sastav te kategoriji komorni sastavi-lied)  na međunarodnom natjecanju „Lav Mirski“ u Osijeku, kao i posebnu nagradu Kulturnog centra- koncert koji ćemo slušati zadnji dan mjeseca siječnja u Osijeku.

Međunarodno pjevačko natjecanje Lav Mirski utemeljeno je u Osijeku 2013. godine s ciljem promoviranja mladih pjevača na putu njihovog profesionalnog formiranja. Natjecanje Lav Mirski jedino je natjecanje ovog tipa u istočnom dijelu Republike Hrvatske, njegov stručni ocjenjivački žiri čine renomirani pjevači, vokalni pedagozi i dirigenti međunarodnog ugleda, a od svog osnutka generira pjevačku izvrsnost i predstavlja bogatstvo i raznovrsnost vokalne umjetnosti i talenata koji pristižu iz svih zemalja svijeta - u Osijek.

Od Bacha i Händela preko opernih arija iz Mozartove Čarobne frule, Bellinijeve Norme, Bizetove Carmen do obrada tradicionalnih napjeva, u srijedu, 31. siječnja u 20.00 sati u Kulturnom centru Osijek uživajte u izvedbi splitskih TrioLa u klavirskoj pratnji Darijana Ivezića. Ulaz na koncert je SLOBODAN.

Program:
Johann Sebastian Bach: Suscepit Israel (Magnificat)

Arthur Sullivan: Three little maids (opera Mikado)

Georg Friedrich Händel: Non e amor ne gelosia (opera Alcina)

Georges Bizet:
Seguedilla, arija Carmen iz opere Carmen (Dora Jana Klarić, mezzosopran)

Antonín Dvořák:
Mesičku na nebi hlubokem, arija Rusalke iz opere Rusalka (Rahela Ujević, sopran)

Wolfgang Amadeus Mozart: Ah, ich fuhls, arija Pamine iz opere Čarobna frula (Mia Gazdović, sopran)

Vincenzo Bellini: Mira, o Norma, duet iz opere Norma (Rahela Ujević, Dora Jana Klarić)

Léo Delibes: Flower duet iz opere Lakmé
(Mia Gazdović, Dora Jana Klarić)

Andrew Lloyd Webber: Pie jesu, duet iz Requiema
(Mia Gazdović, Rahela Ujević)

Wolfgang Amadeus Mozart: Stirb, Ungeheuer, durch uns're Macht! (opera Čarobna frula)

Richard Strauss: Hab mir’s gelobt (opera Kavalir s ružom)

Tradicionalna slovenska pjesma u obradi T. Bec: Zrejlo je žito