Aktualni događaji | 16/10/23

KAZALIŠNI LISTOPAD U KC-u: 20.10. PLIŠANA REVOLUCIJA opet igra!

20/10/23 - 20/10/23 20:00

Nova izvedba predstave „Plišana revolucija“ očekuje vas u Kulturnom centru Osijek ovaj petak, 20. listopada s početkom u 20.00 sati.Ulaznice po cijeni od 7 eura dostupne su na porti Kulturnog centra.

Početak hladnih strujanja u listopadu dobra je prilika za „skloniti“ se u Malu kazališnu dvoranu KC-a i pogledati dobru predstavu, ili barem nadoknaditi ono što nismo pogledali ranije. Riječ je o „PLIŠANOJ REVOLUCIJI“  - projektu osječkog dvojca autora -  redatelja Vanje Jovanovića i dramaturga Mateja Sudarića, predstavi kakvu dugo nismo imali priliku vidjeti na osječkoj kazališnoj sceni. Naslovne uloge u ovoj predstavi nastaloj u produkciji Kulturnog centra, tumače predstavnici mlade generacije osječkih glumaca: Vedran Dakić, Sara Moser, Mateja Tustanovski, Nikola Radoš i Davor Tarbuk. 

Predstava započinje kao ležerno druženje pet prijatelja uoči obrane diplomskog rada i službenog završetka studentskog života, a postaje „borba“; za i protiv ulaska u ozbiljan život, suočavanje sa strahovima iz sadašnjosti ili onima iz budućnosti te, u slučaju glavnog lika Duška Radića, i borbi protiv unutarnjih neprijatelja.    

PLIŠANA REVOLUCIJA/ Petak, 20.10. / 20.00 sati/ Mala dvorana Kulturnog centra Osijek

Cijena ulaznice: 7,00 eura.
Prodaja ulaznica: Na porti Kulturnog centra Osijek (Trpimirova 2/A, Osijek), svaki dan od 7-22 sata.

Redatelj: Vanja Jovanović/Dramaturg: Matej Sudarić/Scenograf i kostimograf: Mario Tomašević/Autor glazbe: Ljudevit Laušin/Dizajnerica rasvjete: Anđela Kusić/ Igraju: Vedran Dakić/Sara Moser/Mateja Tustanovski/Nikola Radoš/Davor Tarbuk