Aktualni događaji | 06/10/23

Izložba radova slijepih i slabovidnih osoba "(NE)VIDLJIVE SLIKE"!

09/10/23 - 21/10/23 12:00

„(Ne)vidljive slike“ naziv je izložbe radova slijepih i slabovidnih osoba koja će od ponedjeljka, 9. listopada biti postavljena u foyeru Kulturnog centra Osijek, a povodom obilježavanja Međunarodnog dana bijelog štapa.   Izložba ostaje otvorena do 21. listopada, uz slobodan ulaz.

Na izložbi će biti izložene taktilne slike koje su izradile osobe oštećenog vida s područja Osijeka pod stručnim vodstvom likovne terapeutkinje, profesorice Tanje Parlov iz Centra za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“.

Ovom izložbom na najljepši mogući način bit će obilježen Međunarodni dan bijelog štapa čiji je cilj iz godine u godine i u cijelome svijetu podsjećati i raditi na unapređenju kvalitete života slijepih i slabovidnih osoba.

Upravo na tome kontinuirano, predano i ustrajno radi Centar za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“ pa će ovom izložbom biti obilježeno i 30 godina osnivanja Odjela integracije Centra za odgoj i obrazovanje “Vinko Bek”, koji kroz svoje tridesetogodišnje djelovanje pruža pomoć i podršku učenicima s oštećenjem vida, ali i njihovim obiteljima, učiteljima i stručnim suradnicima. Kroz razne programe, učenicima s oštećenjem vida omogućuje samostalnost u svakodnevnom životu, te veći stupanj samopoštovanja i samopouzdanja.

Proslavi obljetnice pridružila se i dislocirana jedinica Centra u Osijeku, i to izložbom „(Ne)vidljive slike“.

Likovnu i vizualnu umjetnost najteže je povezati sa sljepoćom, ali ljudska potreba za stvaranjem nadilazi ova ograničenja i upravo zato će nam ovi mali umjetnici pokazati da se slike mogu graditi dodirom i na taj način ostavljati za sobom trag naših doživljaja, osjećaja i - ruku.

Izložba će biti otvorena u ponedjeljak, 9. listopada s početkom u 12.00 sati u Kulturnom centru Osijek, a uz slobodan ulaz ostaje otvorena do 21. listopada svaki dan (osim nedjelje) od 7-22 sata.