Aktualni događaji | 03/03/23

Izložba radova šibenske GRUPE 9 u Galeriji "KAT"!

02/03/23 - 23/03/23 19:00

U Galeriji „KAT“ Kulturnog centra Osijek, u četvrtak, 02. ožujka s početkom u 19.00 sati otvorena je otvorena izložba likovnih radova i skulptura šibenske Grupe 9.
Umjetnici različitih likovnih usmjerenja, interesa i obrazovanja okupljeni u Grupi 9 od svog osnutka 2008. godine, svoje radove na skupnim izložbama predstavljaju diljem Hrvatske pa tako nakon uspješnih izložbi u Splitu, Šibeniku, Zadru pa i  zagrebačkoj Mimari, dolaze se po prvi put predstaviti osječkoj publici.

Mnogobrojne izložbe ove skupine svjedoče o stvaralačkom kontinuitetu, potenciji i vitalnosti Grupe 9. Kroz 15 godina stvaralačkog djelovanja, autori formiraju vlastiti likovni izraz čija je prepoznatljivost izrasla u osebujni rukopis Grupe, od intimnih tema prema aktivizmu, od interijera do eksterijera, od mrtve prirode prema životu, od predmetnog do gotovo nepredmetnog izričaja, od uhodanih tokova oprobanog likovnog jezika do eksperimenta. Osječani će od 2. ožujka do 23. ožujka u Galeriji „KAT“ imati priliku vidjeti radove Nade Bogdanović, Borka Čelara, Predraga Jokića, Duje Kodžomana, Lane Martinović Čala, Ines Orošnjak, Ivane Skroze, Silvije Sunare i Marina Štokića, a svaki će se od ovih likovnih umjetnika predstaviti s kolekcijom svojih odabranih radova.

Izložba ostaje otvorena sve do 23. ožujka, svaki dan (osim nedjelje) od 10-22 sata, uz SLOBODAN ULAZ.