Aktualni događaji | 26/05/23

Izložba" PRIČE U SLIKAMA" Hrvoja Marka Peruzovića u Galeriji "KAT"!

27/05/23 - 12/06/23 12:00

U subotu, 27. svibnja s početkom u 12.00 sati u Galeriji „Kat“ Kulturnog centra Osijek bit će otvorena izložba slika i ilustracija „PRIČE U SLIKAMA“ poznatog hrvatskog akademskog slikara, ilustratora i grafičara Hrvoja Marka Peruzovića. Peruzović se ovom izložbom prvi put samostalno predstavlja osječkoj publici. Obzirom da je izložba dio popratnog programa prvog Panonskog festivala knjige u Osijeku, na izložbi će biti predstavljeni radovi koji se svojom tematikom nadahnjuju temama i likovima iz svijeta književnosti,a  koji su uvelike prisutni u Peruzovićevom radu.

Posjetitelji izložbe tako će vidjeti ilustracije koje je autor nedavno napravio za novo izdanje slikovnice „Šuma Striborova“ hrvatske književnice Ivane Brlić Mažuranić, ali i druge radove s njegovim specifičnim likovnim rukopisom. Na svoj jedinstven i osoban način, virtuoznom linijom i suptilnim kolorizmom on pretvara priče u slike, nastojeći tako suvremenim likovnim jezikom iznova prikazati pojedine klasične motive nadahnute književnošću.

Izložba „Priče u slikama“ bit će otvorena u subotu, 27.svibnja s početkom u 12.00 sati u Kulturnom centru Osijek, a ostaje otvorena sve do 12. lipnja. Posjetitelji mogu pogledati izložbu svaki dan(osim nedjelje) od 7-22 sata u Galeriji „Kat“ Kulturnog centra.
Ulaz na izložbu je SLOBODAN.