Aktualni događaji | 17/02/21

Izložba fotografija "Ljudi" autora Dalibora Olujića

15/02/21 - 20/03/21 08:00

U ponedjeljak, 15. veljače, otvorena je izložba fotografija autora Dalibora Olujića po nazivom "Ljudi".

Koncept izložbe čine fotografije nastale u dužem razdoblju od 2003. do 2019. godine, a čine ih lica ljudi iz Indije, Kine, Kazahstana te Sjedinjenih Američkih Država. 

Priroda posla nagnala je gospodina Olujića, kojemu je fotografiranje hobi i opuštanje, u razne predijele svijeta, najčešće one ruralne i slabo razvijene gdje je dobio priliku vidjeti kako žive tamošnji ljudi. Kroz fotografiranje njihovih ekspresija lica i pogleda svakome tko će ih gledati u budućnosti pogledati ostavio je mogućnost stvaranja percpecije o njihovim životima. Jer pogled osobe uistinu puno toga može otkriti, ali u današnjem užurbanom vremenu najčešće se ne zdaržimo toliko dugo da bi isto zamijetili.

Na otvorenju izložbe bio je prisutan i Branko Kostelnik, rodom iz Osijeka s trenutnom poslovnom adresom u Muzuje suvremne umjetnosti u Zagrebu, kojega ga osim ove kulturne i osječke poveznice s izložbom dijeli i još ona jedna veća, a to je dugogodišnje prijateljstvo s autorom.  

Izložba se može pogledati ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom u vremenu od 08:00 do 16:00 sati, a srijedom i petkom cijelim danom, odnosno od 08:00 do 20:00 sati. 

Osim u prizemlju zgrade KC Osijek, fotografije možete pronaći i na tramvaju GPP-a, kao i po drugim gradskim četvrtima.

 

*Izložba se odvija uz pridržavanje svih aktualnih epidemioloških mjera te uz potrebne dozvole stožera, a može ju se razgledati tijekom veljače i ožujka.