Aktualni događaji | 19/07/23

Filmske večeri OLJK-a: nastavlja uzbudljivi triler "Hell or High Water"!

23/07/23 - 23/07/23 21:00

Filmske večeri Osječkog ljeta kulture na krovu Kulturnog centra u nedjelju, 23.7. s početkom u 21.00 sat, nastavlja uzbudljiv i duhovit triler „Sve ili Ništa“ ( Hell or High Water, 2016./SAD) s Jeffom Bridgesom, Chrisom Pineom i Benom Fosterom u glavnim ulogama, glazbom Nicka Cavea i Warrena Ellisa, nastalom po, (nakon „Sicarija“) još jednom intrigantnom i hvaljenom scenariju Taylora Sheridana.

Napet, ujedno iznenađujuće duhovit i intrigantan triler „SVE ILI NIŠTA“ (2016./SAD) redatelja Davida Mackenzija predstavlja klasični žanrovski sukob teksaškog rendžera i pljačkaša banaka, s izvrsnom glazbom Nicka Cavea i Warrena Ellisa.
Kada banka zaprijeti da će zbog hipoteke preuzeti obiteljsko imanje, braća Toby i Tanner Howard iz Teksasa odluče krenuti u osvetu, pljačkajući sve poslovnice banke koja je njihovoj obitelji ugrozila budućnost. Iskusni šerif im ulazi u trag i odlučan ih je zaustaviti iako nailazi na otpor mještana koji podupiru braću u njihovom istjerivanju pravde. Film Sve ili ništa dobio je brojne nominacije za najprestižnije filmske nagrade: četiri Oscar nominacije za najbolji film, originalni scenarij, mušku sporednu ulogu i montažu, tri Golden globe nominacije i 4 Bafta nominacije.
Ovaj suvremeni vestern ponajviše je priča o bratstvu i obitelji u surovo lijepom podneblju u kojem se sukobljavaju stari i novi američki Zapad.

Trajanje filma je 102 minute. Ulaz je slobodan, kokice su besplatne.