Aktualni događaji | 27/07/23

FILMSKE VEČERI OLJK-a: Francuski obiteljski film "LJETO U PROVANSI"

04/08/23 - 04/08/23 21:00

„Ljeto u Provansi“ (Avis de Mistral) zabavan je i topao francuski obiteljski film s Jeanom Renoom u naslovnoj ulozi, a idealan je filmski program za osječke ljetne kulturne večeri na krovu Kulturnog centra. Gledamo ga u petak, 4. kolovoza s početkom u 21.00 sat.

Ljetne praznike tinejdžeri Lea, Adrijen i njihov mali brat Teo prvi će put sami provesti kod djeda Paula (Jean Reno) u Provansi. Dan prije odlaska na put, djeca saznaju da se roditelji rastaju, a djeda, zbog obiteljske svađe, nikad nisu imali prilike ni upoznati.
Prelazak iz pariške svakodnevice u pitoresknu provinciju južne Francuske, gdje njihov „gunđavi“ djed uzgaja masline, za dvoje je tinejdžera koji su navikli cijeli dan provesti gledajući u svoje iphonee, potpuni šok te je trebalo samo 24 sata da se djeca posvađaju s djedom. Prolazeći kroz životne situacije i boreći se s generacijskim razlikama, intenzivno upoznaju jedni druge. Kao što s puhanjem snažnog ljetnog vjetra Mistrala, po kojem je film dobio svoj originalni naziv (Avis de Mistral), procvijeta cvijeće u vrtu djeda Paula, tako i njegovi pariški unuci ubrzo postaju uvučeni u sve čari života na selu. Kada djeca nađu put do djedova srca i kad djed shvati propušteno, gledamo toplu i zabavnu obiteljsku priču.

Projekcija filma „Ljeto u Provansi“održava se u petak, 4. kolovoza s početkom u 21 sat na krovnoj terasi Kulturnog centra Osijek.
U slučaju lošeg vremena, projekcija filma održat će se u zatvorenom prostoru Male dvorane Kulturnog centra.
Ulaz je slobodan. Trajanje filma: 105 minuta.