Aktualni događaji | 18/04/23

Dvije nove izvedbe predstave "PLIŠANA REVOLUCIJA"!

27/04/23 - 28/04/23 20:00

Dvije nove izvedbe predstave „Plišana revolucija“ očekuju vas u Kulturnom centru Osijek 27. i 28. travnja s početkom u 20.00 sati.
„Plišana revolucija“  autorski je projekt redatelja Vanje Jovanovića i dramaturga Mateja Sudarića premijerno prikazan u veljači. Naslovne uloge u ovoj kazališnoj predstavi nastaloj u produkciji Kulturnog centra, tumače predstavnici mlade generacije osječkih glumaca: Vedran Dakić, Sara Moser, Mateja Tustanovski, Nikola Radoš i Davor Tarbuk. 

Kroz tromjesečni proces rada, intenzivnom suradnjom autorskog tima i ansambla mladih osječkih glumaca nastajala je „Plišana revolucija“ od ideje, kroz istraživanje i improvizaciju, do koncepta, teksta i konačno do predstave s pet izazovnih i glumački zahtjevnih likova. Predstava započinje kao ležerno druženje pet prijatelja uoči obrane diplomskog rada i službenog završetka studentskog života, a postaje „borba“; za i protiv ulaska u ozbiljan život, suočavanje sa strahovima iz sadašnjosti ili onima iz budućnosti te, u slučaju glavnog lika Duška Radića, i borbi protiv unutarnjih neprijatelja.   

Cijena ulaznice je 7,00 eura.
Prodaja i preuzimanje ulaznica: Na porti Kulturnog centra Osijek (Trpimirova 2/A, Osijek), svaki dan (osim nedjelje) od 7-22 sata.

IZVEDBE: 

Mala dvorana Kulturnog centra Osijek
Četvrtak, 27.4./20.00 sati
Petak, 28.4./20.00 sati       

PLIŠANA REVOLUCIJA
Autorski projekt Vanje Jovanovića i Mateja Sudarića
Redatelj: Vanja Jovanović
Dramaturg: Matej Sudarić
Scenograf i kostimograf: Mario Tomašević
Autor glazbe: Ljudevit Laušin
Dizajnerica rasvjete: Anđela Kusić
Igraju: Vedran Dakić/Sara Moser/Mateja Tustanovski/Nikola Radoš/Davor Tarbuk