Aktualni događaji | 19/06/23

Dvije nove izvedbe "PLIŠANE REVOLUCIJE"!

23/06/23 - 24/06/23 20:00

Dvije nove izvedbe predstave „Plišana revolucija“ očekuju vas u Kulturnom centru Osijek u petak i subotu, 23. i 24. lipnja s početkom u 20.00 sati.
Ulaznice po cijeni od 7 eura dostupne su na porti Kulturnog centra.
Dvije su to nove prilike za pogledati projekt osječkog dvojca autora -  redatelja Vanje Jovanovića i dramaturga Mateja Sudarića, predstavu kakvu dugo nismo imali priliku vidjeti na osječkoj kazališnoj sceni.
Naslovne uloge u ovoj predstavi nastaloj u produkciji Kulturnog centra, tumače predstavnici mlade generacije osječkih glumaca: Vedran Dakić, Sara Moser, Mateja Tustanovski, Nikola Radoš i Davor Tarbuk. 

Kroz tromjesečni proces rada, intenzivnom suradnjom autorskog tima i ansambla mladih osječkih glumaca nastajala je „Plišana revolucija“ od ideje, kroz istraživanje i improvizaciju, do koncepta, teksta i konačno do predstave s pet izazovnih i glumački zahtjevnih likova. Predstava započinje kao ležerno druženje pet prijatelja uoči obrane diplomskog rada i službenog završetka studentskog života, a postaje „borba“; za i protiv ulaska u ozbiljan život, suočavanje sa strahovima iz sadašnjosti ili onima iz budućnosti te, u slučaju glavnog lika Duška Radića, i borbi protiv unutarnjih neprijatelja.    

Cijena ulaznice je 7,00 eura.
Prodaja i preuzimanje ulaznica: Na porti Kulturnog centra Osijek (Trpimirova 2/A, Osijek), svaki dan (osim nedjelje) od 7-22 sata.

 

IZVEDBE u LIPNJU: 
Mala dvorana Kulturnog centra Osijek

Petak, 23.6./20.00 sati
Subota, 24.6./20.00 sati     

PLIŠANA REVOLUCIJA

Autorski projekt Vanje Jovanovića i Mateja Sudarića
Redatelj: Vanja Jovanović
Dramaturg: Matej Sudarić
Scenograf i kostimograf: Mario Tomašević
Autor glazbe: Ljudevit Laušin
Dizajnerica rasvjete: Anđela Kusić
Igraju: Vedran Dakić/Sara Moser/Mateja Tustanovski/Nikola Radoš/Davor Tarbuk