Aktualni događaji | 25/07/23

Broadwayski naslov-monokomedija "PRAČOVJEK" na pozornici OLJK-a!

28/07/23 - 28/07/23 21:00

Kazališni program Osječkog ljeta kulture dovodi nam broadwayski naslov, hit predstavu „Pračovjek“ autora Roba Beckera koju je na hrvatsku pozornicu postavio redatelj i glumac Peđa Gvozdić. Monokomedija „Pračovjek“ na programu OLJK-a je u petak, 28. srpnja u 21.00 sat u Dvorištu Stare pekare, a besplatne ulaznice preuzimaju se na porti Kulturnog centra Osijek svaki dan od 7-22 sata.

Originalnog naziva „Defending the Caveman“, predstava „Pračovjek“ najduži je one man show u povijesti Broadwaya. Tijekom godina izvođenja, prevedena na 25 jezika i izvedena u 52 zemlje svijeta, urnebesna komedija Roba Beckera osvojila je srca milijuna gledatelja širom svijeta. Autor Rob Becker tijekom trogodišnjeg razdoblja pripremanja predstave proučavao je psihologiju, sociologiju i prapovijest kako bi napisao komediju o odnosu i razlikama muškaraca i žena od prapovijesti do danas.
„Pračovjek“ nudi odgovore na vječni rat spolova – stereotipne, ali opet istinske razlike između muškaraca i žena od prapovijesti do danas. 
Kroz intenzivnu glumačku igru, mnoštvo transformacija i izuzetno glumačko umijeće hrvatski „Pračovjek“ Peđa Gvozdić nasmijat će vas, podučiti i pomiriti -  nepomirljivo.

Ulaz na predstavu je besplatan, a besplatne ulaznice za predstavu preuzimaju se na porti Kulturnog centra Osijek (Trpimirova 2/A) svaki dan od 7-22 sata.

OSJEČKO LJETO KULTURE
Petak, 28.7./21.00 sat
Dvorište Stare pekare

PRAČOVJEK /monokomedija/
Autor: Rob Becker
Redatelj: Peđa Gvozdić
Glumac: Peđa Gvozdić
Produkcija: Gradsko kazalište „Zorin dom“/ Zakon teatar / Theatre Mogul /