Aktualni događaji | 08/06/21

Autorska RUNDA Petre Zlonoge

11/06/21 - 11/06/21 20:00

Autorska večer Filmske RUNDE održat će se u petak, 11. lipnja u Kulturnom centru Osijek (krovna terasa), s početkom u 21:00 sat. Ovu RUNDU okreće nagrađivana redateljica i maštovita animatorica Petra Zlonoga.

Petra je diplomirala grafički dizajn na Studiju dizajna i Animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od 2009. radi samostalno kao grafička dizajnerica, ilustratorica i animatorica. Kontinuirano osmišljava bezbroj mogućih zapleta i filmskih izazova, kako kroz svoje autentične filmove, tako i kroz razne filmske edukacije, ilustracije i dizajn.

Autorska RUNDA dio je godišnjeg programa Filmske RUNDE, revije hrvatskog kratkog filma u Osijeku. Na autorskim smo večerima do sada ugostili redatelje Nebojšu Slijepćevića, Igora Bezinovića, Jelenu Oroz, Sunčicu Anu Veldić i Tomislava Šobana.

„Cilj nam je ugostiti zanimljive mlade filmske autore te kroz projekciju filmova i razgovor potaknuti dijalog o filmskom stvaranju, upoznati se s njihovim radom i pratiti ih u budućnosti. Petrini su filmovi različitih dužina, namjena i trajanja, od komercijalnih do autorskih, pa ćemo razgovarati o mogućnostima i izazovima s kojima se susreće autor(ica) u filmskom svijetu. Posebno nam je važno prodiskutirati viđeno s publikom, čuti komentare i pitanja, raspiriti znatiželju, naučiti ponešto o filmskom zanatu.“, ističe Dalija Dozet iz organizacije.

Filmovi koje prikazujemo:

Lisica (1'50"), Gregor (2'31"), Daniil Ivanoviču, oženi me (3'47"), Daniil Ivanoviču, slobodan si (6'08"), Dota (4'32"), Glad (6'09''), Jedan od mnogih (6'), Animafest (00'40'') + video iznenađenja.

Autorska RUNDA organizirana je u suradnji s Kulturnim centrom Osijek te uz podršku DHFR-a, HAVC-a, Zaklade ”Kultura nova”, grada Osijeka i Osječko –baranjske županije.

Ulaz je besplatan za sve posjetitelje uz ograničen broj sjedećih mjesta i uz pridržavanje epidemioloških mjera.