Aktualni događaji | 20/11/23

12. i 15. 11. "PLIŠANA REVOLUCIJA" OPET IGRA!

12/11/23 - 15/11/23 20:00

 „Plišana revolucija“  opet igra! Izvedbe su na rasporedu u nedjelju 12. 11. i srijedu, 15.11. s početkom u 20.00 sati u Kulturnom centru Osijek.

Ulaznice po cijeni od 7 eura dostupne su na porti Kulturnog centra od pon-sub 7-23 sata, a nedjelju sat vremena prije početka predstave.„Plišana revolucija“ projekt je osječkog dvojca autora -  redatelja Vanje Jovanovića i dramaturga Mateja Sudarića. Predstava je to kakvu dugo nismo imali priliku vidjeti na osječkoj kazališnoj sceni. Naslovne uloge u ovoj predstavi nastaloj u produkciji Kulturnog centra, tumače predstavnici mlade generacije osječkih glumaca: Vedran Dakić, Sara Moser, Mateja Tustanovski, Nikola Radoš i Davor Tarbuk/Matko Trnačić. 

Predstava započinje kao ležerno druženje pet prijatelja uoči obrane diplomskog rada i službenog završetka studentskog života, a postaje „borba“; za i protiv ulaska u ozbiljan život, suočavanje sa strahovima iz sadašnjosti ili onima iz budućnosti te, u slučaju glavnog lika Duška Radića, i borbi protiv unutarnjih neprijatelja.    

Vanja Jovanović, osječki je glumac, lutkar i redatelj. Nakon završene Umjetničke akademije u Osijeku, kazališnu režiju diplomira na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Kao glumac radio je na mnogim akademskim i vanakademskim kazališnim produkcijama, te sudjelovao na brojnim domaćim i inozemnim kazališnim festivalima. Hvaljene predstave i autorski projekti u njegovoj režiji: „Čovjek jastuk“ u GDK Gavella, “Mala zabava“ u zagrebačkom I&TD-u, „Caffe Kraljevstvo“ u Kazalištu lutaka Zadar, „Bokte!“ i „Osjećajte se k'o doma“ u Teatru Puna kuća…Vanju Jovanovića učinile su jednim od najtraženijih mladih redatelja u Hrvatskoj trenutno.

S kolegom i suautorom Matejem Sudarićem, ovaj uspješni dvojac pokrenuo je „Plišanu revoluciju“, ovaj put u Kulturnom centru Osijek. Riječ je o predstavi, točnije o autorskom projektu nastalim u suautorstvu s glumcima, koji su ravnopravno sudjelovali u oblikovanju likova te time utjecali na kreiranje teksta. Glumci su i ovaj put predstavnici nove mlade generacije osječkih glumaca, a glavne uloge igraju Vedran Dakić, Sara Moser, Mateja Tustanovski, Nikola Radoš i Davor Tarbuk/Matko Trnačić.

PLIŠANA REVOLUCIJA
Nedjelja, 12.11. /20.00 sati /Mala dvoran Kulturnog centra Osijek  
Srijeda, 15.11. / 20.00 sati / Mala dvorana Kulturnog centra Osijek

Cijena ulaznice: 7,00 eura.
Prodaja ulaznica: Na porti Kulturnog centra Osijek (Trpimirova 2/A, Osijek), pon-sub 7-22 sata, a nedjeljom sat vremena prije početka predstave.

Redatelj: Vanja Jovanović/Dramaturg: Matej Sudarić/Scenograf i kostimograf: Mario Tomašević/Autor glazbe: Ljudevit Laušin/Dizajnerica rasvjete: Anđela Kusić/ Igraju: Vedran Dakić/Sara Moser/Mateja Tustanovski/Nikola Radoš/Davor Tarbuk/Matko Trnačić