Vijest

Započeo projekt "Rotor kreativne industrije"

Projekt "Rotor kreativne industrije" edukativno-praktičnog karaktera, provodi Kulturni centar Osijek u partnerstvu s Gradom Osijekom i Institutom Andizet. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijalni 2014.-2020. godine.

ZA KOGA?

Projekt je namijenjen mladim osobama od 15 - 29 godina koji imaju mjesto prebivališta i/ili boravišta u urbanoj aglomeraciji Osijeka. Obuhvatit će 60 mladih osoba u trajanju od 22 mjeseca.

CILJ?

Cilj projekta aktivno je uključivanje i poboljšanje zapošljivosti mladih te razvoj socijalnih usluga za mlade na području urbane aglomeracije Osijek.

SVRHA?


Njegova je svrha pružiti mladima nove praktične vještine povezane sa sektorima kreativne industrije te kroz mentorsku praksu nadopuniti životopis i povećati zapošljivost.

RADIONICE?

Ukupno 29 radionica prilagođenih određenim "paketima" vještina i znanja.
Mentori i stručnjaci dolaze iz Hrvatske i inozemstva, a davat će podršku za vrijeme trajanja projekta, pružati praktičan rad, individualni pristup i praksu te umrežavanje.
Neke radionice uključuju praktična znanja (DJ-ing, Uporaba audio opreme, Video montaža, Svjetlosne vizualizacije, Pristup videu, Manipulacija zvuka, Dizajn i vizuali, Atmosfera i uređenje prostora…), upoznavanje tržišnih zakonitosti kreativne industrije, mogućnosti samozapošljavanja te program mentorstva. Za sudjelovanje nije potrebno predznanje niti posjedovanje opreme. Sudionicima je na raspolaganju i kolaborativni prostor te je za svaku aktivnost u projektu osigurana oprema i potrošni materijali. Važno je napomenuti kako su sve radionice, edukacije i programi mentorstva za sve sudionike koji ispunjavaju uvjete projekta potpuno besplatni. Aktivan angažman od sudionika projekta očekuje se tijekom 18 mjeseci.
Ovdje možete pogledati sažeti popis radionica i aktivnosti projekta.

GDJE? 

Radionice se odvijaju u prostorima Kulturnog centra Osijek (Kneza Trpimira 2a Osijek) i prostori Stare Pekare u Tvrđi (Trg Vatroslava Lisinskog 11) gdje su otvoreni novi kolaborativni prostori.

KAKO SE PRIJAVITI?

Proces prijava trenutačno je u tijeku, a prijavu ispuni putem poveznice ili skeniraj QR kod putem svog pametnog telefona:


Nakon procesa zaprimanja prijava, odabrat ćemo 60 najmotiviranijih sudionika i dostavlja im obavijesti o rasporedu radionica počevši od 19. travnja 2021. godine.
Više informacija o projektu možete pronaći na informativnoj prezentaciji ili putem e-mail adrese na ivana@andizet.hr ili na info@kulturni-centar.hr.


Projekt „Rotor kreativne industrije“ odobren je kroz poziv „Aktivno uključivanje i poboljšanje zapošljivosti te razvoj inovativnih socijalnih usluga za ranjive skupine unutar 7 urbanih aglomeracija / područja Osijek, Pula, Rijeka, Slavonski Brod, Split, Zadar i Zagreb“, a financiran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 2.495.547,37 HRK.


*Sve projektne aktivnosti odvijaju se uz poštivanje epidemioloških mjera te se organiziraju u malim skupinama, a ponekad nije isključeno korištenje online platforme ako susreti ne budu mogući. Susreti uživo su nova prilika mladima za upoznavanje, smanjivanje socijalne isključenosti i umrežavanje što doprinosi poboljšanju socijalnih vještina i zapošljivosti.