Vijest

VIDIMO SE NA KONCERTI(MA) U OSIJEKU!

Ljeto nam se vratilo u grad, a s njim, u velikom stilu,  glazbeni i kulturni život grada.
U ponedjeljak, 7. lipnja 2021. godine u dvorištu Stare pekare, gdje će biti i glavno poprište glazbenih događanja, održana je Konferencija za medije na kojoj je predstavljen bogat koncertni program ljeta u Osijeku. Predstavili su ga novi osječki gradonačelnik Ivan Radić i ravnatelj Kulturnog centra Osijek Ivan Kristijan Majić.

Program jednostavnog, ali jasnog naziva Koncerti u Osijeku zavidan je popis datuma, izvođača i bendova koji će ove godine doći u našu, riječima gradonačelnika, slavonsku metropolu.

Od 18.6. do 16.7. u dvorištu Stare pekare, Novoj rupi i Trgu Vatroslava Lisinskog Drito iz Osijeka dolaze nam Krankšvester, Z++ i Vojko V, zatim Vesna Pisarović, Matija Cvek i Marko Tolja; Hladno pivo, Goran Bare i plaćenici, Urban, Gibonni… glazbena su imena koja nije potrebno dodatno predstavljati, kao ni Atheist rap i Mašinko koji će vratiti punk u Novu rupu, a s njim i ljude, živo(s)t, zabavu, opuštenost, sve te neke pomalo zaboravljene pojmove i epitete normalnog života.

Kako je na Konferenciji najavio ravnatelj KC-a, svi programi/koncerti održavat će se uz pridržavanje aktualnih epidemioloških mjera. One, na radost sviju, svakako idu u smjeru dodatnih popuštanja, ali će se dalje voditi računa da se svi koncerti odvijaju na epidemiološki siguran način.

Svi Koncerti u Osijeku odvijaju se uz potporu Grada Osijeka i u suradnji s Turističkom zajednicom grada Osijeka.