Vijest

Prva Noć kazališta u KC Osijek!

 

Kulturni centar Osijek po prvi puta od svog osnutka aktivno se uključio u proslavu Noći kazališta koja se ove godine održala 21. studenog. U sklopu toga održani su raznovrsni sadržaj tijekom cijeloga dana. U suradnji s Teatar to go donosimo radionicu, razgovore te performans, a uz navedeno očekuje vas i koncert.

 

Tako je u prijepodnevnim satima održana radionica KLAP KLAP uživo. Riječ je o projektu Teatra to go usmjeren na razvoj kazališne publike i kazališne kritike, ovoga puta s Anđelom Vidović.

 

U popodnevnim satima predstavili su se rezultati ankete “Učinak covid-19 na kazališnu publiku”.

 

U foyeru je održan koncert "Klavirske minijature" Mije Elezović i Nere Stipčević. Zanimljiv spoj klavira i poezije, a dojam su pojačali postavljeni veliki ekrani koji su cjelokupnoj izvedbi dodali multimedijalni opis kroz razne vizualizacije točnije grafike.

 

Nakon koncerta uslijedila je predstava “Krležina Saloma” u Maloj dvorani. Autorski je to projekt Maje Đurinović i Selme Mehić nastao kao  diplomski rad iz glume Selme Mehić pod mentorstvom izv. prof. art. Maje Đurinović na Umjetničkoj Akademiji u Osijeku. Cijela večer zaokružena je moderiranim razgovorom s glumicom Selmom nakon njezine izvedbe.