Vijest

Kultura na kotačima

Iz naziva projekta može se zaključiti kako je cilj održavanje niza kratkih kulturnih sadržaja u raznim gradskim četvrtima i omogućiti građanima Osijeka da u ovim programima sudjeluju sa svojih prozora i balkona, odnosno u skladu s propisanim mjerama socijalnog distanciranja.

U program „Kultura na kotačima” uključile su i ostale gradske kulturne institucije, poput Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku, Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek te Gradske galerije Osijek. 

Ovim programom Grad Osijek želi izraziti zahvalnost građanima Osijeka na ozbiljnom i dosljednom provođenju svih propisanih mjera Stožera civilne zaštite, a kulturne institucije ovim programom žele dovesti što više kulturnog sadržaja do svoje publike u okolnostima pandemije.

Programi kreću danas, 23. travnja nastupom osječkog gitarista Ivana Kovačevića za stanovnike Vijenca Ivana Meštrovića i Sjenjaka. Na prvoj „vožnji” "Kulturom na kotačima" povest će se i zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

Raspored programa u prvoj fazi projekta je sljedeći:

Četvrtak 23.04. - 19:30 Vijenac Ivana Meštrovića ; 20:00 Sjenjak : Ivan Kovačević, gitara (program KC Osijek)

Petak 24.04. - 19:30 Vijenac Murse; 20:00 Jug II : Red Roosters (program KC Osijek)

Subota 25.04. - 19:30 Retfala-Žuto naselje; 20:00 Bosutsko : Program solista opere HNK u Osijeku

Nedjelja 26.04. - 19:30 Blok centar II ; 20:00  Gornjodravska obala : Program solista opere HNK u Osijeku

Ponedjeljak 27.04. - 19:30 Vijenac Petrove gore ; 20:00 Vijenac Gorana Zobundžije : Poezija na brzaka (Program GISKO-a)