Vijest

Izložba „NA KAT“ otvara novouređeni galerijski prostor na 1. katu Kulturnog centra

U petak, 18. lipnja u 18 sati u prostoru osječkog Kulturnog centra održat će se otvorenje izložbe članova Hrvatskog društva likovnih umjetnika Osijek pod nazivom „Na Kat“.

Nazivom izložbe opisno se sugerira lokacija novootvorenog galerijskog prostora na 1. katu Kulturnoga centra Osijek.
Na izložbi će biti predstavljena djela članova HDLU-a Osijek koje će u suradnji s Kulturnim centrom Osijek biti zaduženo za oblikovanje programa u narednom razdoblju.
Cilj je ove inauguracijske izložbe predstaviti novouređeni prostor Galerije Kat kojim će grad Osijek dobiti još jedan vrijedan izložbeni prostor.

Šesnaestero umjetnika čija će djela biti izložena netom su priključeni članovi HDLU-u Osijek tako da se uz afirmaciju novog galerijskog prostora ovom izložbom potencira i predstavljanje novopridošlih umjetničkih snaga, inače članova Udruženja.
Na spomenutoj izložbi predstavit će se umjetnici: Marko Babić, Josip Balić, Mirela Blažević, Dario Brkić, Doris Despot, Dejan Duraković, Zoran Đurkić, Ena Gilih, Jelena Lulić, Ivona Matoušek, Iva Muškić, Marin Meković, Zoran Šimunović, Ivana Škvorčević, Mia Štark i Maja Zdela Kovač.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Osijek (HDLU Osijek) je središnja i matična udruga likovnih stvaratelja grada Osijeka i istočne Hrvatske. Programi i zadaci Udruge su raznovrsni. Aktivni je sudionik u organiziranju javnih manifestacija poput izložbi, performansa i likovnih radionica, ali sudjeluje i u javnim natječajima te izdavanju radova u tiskanim izdanjima.
Osim toga, kao sindikalna udruga pronalazi uvjete za djelovanje umjetnika, poput pokretanja postupaka za dodjelu umjetničkih ateliera, za priznavanje prava samostalnih umjetnika i sl.