Vijest

Dašak Pannonian Challengea u roh bau prostoru Kulturnog centra!

Točno 103 dana ostala su do početka najvećeg sportsko-zabavnog događaja u ovome dijelu Hrvatske, sada već tradicionalnog Pannonian Challengea. Kao i svake godine organizatori su i ovoga puta nadmašili sami sebe te u trenutno najvećem kulturnom gradilištu u Osijeku, zgradi Kulturnog centra, održali zanimljivu najavu 21. Pannonian Challengea. Kao uvertira medijskoj konferenciji svi posjetitelji dobili su slušalice te su uz zvuke moderne glazbe obišli kreativne “postaje” i tako se upoznali s kulturom ekstremnog sporta u Osijeku te sa svim ljudskim pogonom koji ovaj događaj čini živim više od dva desetljeća.

Urbana scena Osijeka tako će i ove godine tijekom lipnja biti u glavnom fokusu kroz mnoštvo sportaša, umjetnika, glazbenika te svih željnih dobre zabave koji već sada polako rezerviraju karte za slavonsku prijestolnicu. Uvodnu koncepciju ovogodišnjeg Pannoniana predstavio je jedan od organizatora, Jurica Barać.

„Pannonian postaje još interaktivniji i energičniji. Razlog zašto smo u Kulturnom centru je simboličan. Naša monografija koju smo prošle godine izdali je krenula na put oko svijeta te je već osvojila nekoliko nagrada, od čega zadnju u New Yorku za najbolju tipografiju u svijetu od strane Type Directors Cluba, zbog čega naglasak želimo staviti ne samo na sport već i kulturu Pannonian Challengea što je okosnica cijelog projekta, a pravo mjesto za to je upravo Kulturni centar – izjavio je Barać i nadodao kako sve zaljubljenike u ovaj sport očekuje i jedna nova disciplina, a to je romobil.

Već poznata špranca od prijašnjih godina; red sporta, a potom red glazbe i zabave nastavlja se u još boljem izdanju. Tako će do ranih jutarnjih sati sve okupljene zabavljati renomirani glazbenici: Vojko V, Brkovi, TBF, Edo Majka, Frenkie, Bad Copy, Krankšvester, Majke i M.O.R.T., a osječki DJ – evi Omer i Umbo pobrinut će se da pauze između zabava ne bude!

Organizatori su istaknuli izniman doprinos Osijeka skorašnjim Olimpijskim igrama u Tokiju, na kojima će premijerno biti održano natjecanje u BMX-u i skate-u, jer će kao sudac na natjecanju BMX-a biti Igor Vukadinović Poky, Zdenko Liška Lile sudjeluje u izgradnji skate parka u Japanu dok je Marin Ranteš na dobrome putu da prođe kvalifikacije i uputi se na povijesne Olimpijske igre.

Trenutni roh bau prostor Kulturnog centra izvrsno je poslužio kao uvertira u ljetni spektakl te se pokazalo kako kultura i sport itekako mogu ići zajedno!

Ako je suditi po najavi, onda nas i ove godine očekuje izniman spoj svega urbanog što je rezultat napornog rada i zaljubljenosti u ovaj sport, odnosno načina života, jer je Pannonian Challenge uistinu vrijedno proživjeti!