Aktualni događaji | 24/06/24

"ČUVARI PRIČA" na OLJK-u: Izložba ilustracija i instalacija vodećih hrvatskih i inozemnih ilustratora slikovnica

29/06/24 - 29/06/24 16:00

Izložba ilustracija i instalacija pod nazivom „Nova zemlja počinje s vama“  u sklopu Festivala slikovnice „Čuvari priča“ i Osječkog ljeta kulture bit će otvorena u subotu, 29. lipnja s početkom u 16.00 sati u Galeriji Kulturnog centra. Izložba ostaje otvorena za posjetitelje do 2. srpnja, uz slobodan ulaz.

Festival slikovnice „Čuvari priča“ ove godine slavi svoj jubilarni, deseti rođendan, a za vrijeme trajanja Festivala, od 27.-29.6., u organizaciji i u prostorima Gradske i sveučilišne knjižnice u Osijeku, posjetitelje očekuju promocije slikovnica, susreti s dječjim piscima i ilustratorima, brojne radionice i predstave za djecu.

Za vrijeme trajanja festivala, u Kulturnom centru Osijek, bit će postavljena i otvorena izložba ilustracija i instalacija poznatih domaćih i međunarodnih ilustratora koji će ujedno biti i gosti Festivala: Željke Mezić, Tihane Ostreš, Zdenka Bašića,  Dražena Jerabeka, Nikoline Dinješ, Vande Čižmek i austrijske umjetnice Gemme Palacio.

Stoga Vas pozivamo na otvorenje izložbe u subotu, 29.6. s početkom u 16.00 sati u Galeriji Kulturnog centra. Upoznajte istinske umjetnike, samozatajne junake velike mašte i gigantskog talenta koji vaše klince (i vas) magnetskom snagom uvlače u čarobni svijet slikovnica i ilustriranih likova čije slike ponekad nosimo sa sobom i dugo nakon što prestanemo biti djeca.

Festival slikovnice „Čuvari priča“ održava se u organizaciji Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH i u sklopu Osječkoga ljeta kulture.