Aktualni događaji | 02/04/24

SVIRKE ČETVRTKOM u KC-u: LIVIO BERAK BAND!

21/03/24 - 21/03/24 20:00

“Svirke četvrtkom” nastavljaju se ovaj četvrtak, 21. ožujka s početkom u 20.00 sati u Kulturnom centru Osijek koncertom / promocijom albuma „Napokon“ Livio Berak banda. Ulaz je slobodan.

Nastavak tradicije “Koncerata četvrtkom” u sklopu kojeg su svojevremeno u osječkom Studentskom centru (STUC-u) nastupali neki od najjačih pop rock bendova tadašnje glazbene scene, „Svirke četvrtkom“ preselile su se u susjedni prostor KC-a te predstavljaju i oživljavaju prvenstveno osječku glazbenu scenu.

LIVIO BERAK BAND nastupit će u sastavu: Livio Berak (vokal, gitara), Nikola Raguž (gitara, prateći vokal), Dražen Đukić (bas gitara) i Kruno Štrk (bubanj) a Livio Berak s bendom promovirat će svoj autorski solo album simboličnog naziva „Napokon“ koji je objavljen 2023. godine.

Livio Berak gitaru je počeo svirati s 10 godina te je praktički od tada u glazbenim vodama. Godine 2001. osniva bend ”Speed” koji je izvodio razne rock covere, ali i autorske pjesme, a paralelno uz ”Speed” nastupa sa Zoranom Mišićem kao akustični duo pod imenom ”Lazy Bones”, (2007.g. na dalje). ‘Speed” krajem 2008.g. prestaje s radom, ali nastaje ”HazZard” koji izvodi također rock repertoar, od Pink Floyda, Allman Bros. itd.
Godine 2010. prijavljuje “Livio Berak Trio” u BiH na tv show nazvan Rat Bendova, s kojim završava u finalu.
Još od nastanka prvog benda Speed počeo je autorski raditi, što je naravno, nastavio u svim kasnijim kombinacijama.
Od 2013. godine pozvan je nastupati s Divljim jagodama, i tako je krenula još jedna priča koja traje do danas, a album je na čekanju.
Autorski solo album simboličnog imena ”Napokon” izdaje početkom prošle, 2023.godine. I dalje je član Divljih Jagoda, ali nastupa i sa svojim „Livio Berak bendom“ te se tako njegova rock’n’roll priča nastavlja.

Ciklus „Svirke četvrtkom“ u Kulturnom centru Osijek nastao je u suradnji s Draženom Dragušicom, dugogodišnjim glazbenim urednikom i voditeljem radijske emisije „Draženov glazboplov“ u kojoj slušamo priče o povijesti osječke glazbene scene, ljudima koji su je obilježili,  te  u kojoj se spaja prošlost, sadašnjost i budućnost glazbe u Osijeku.
Ciklusom „Svirke četvrtkom“ ta se osječka glazbena scena iz radijskog etera prenosi na pozornicu Kulturnog centra Osijek.