Aktualni događaji | 20/02/24

SVIRKE ČETVRTKOM u KC-u idu dalje : KIT KARSON "Greatest hits"

22/02/24 - 22/02/24 20:00

Ciklus pop-rock koncerata SVIRKE ČETVRTKOM koje predstavljaju i oživljavaju osječku glazbenu scenu ide dalje: ovaj četvrtak, 22. veljače s početkom u 20.00 sati u Kulturnom centru Osijek u sklopu Svirki četvrtkom nastupit će osječki bend KIT KARSON.

Preko 15 godina postojanja na glazbenoj sceni, nastupi u mnogobrojnim klubovima i na festivalima, suradnje s poznatim glazbenicima poput Jasenka Houre, Renata Metessija, duet s Dadom Topićem u pjesmi „Stari moj“, preko nekoliko objavljenih autorskih singlova, dio su bogate glazbene biografije ovog osječkog benda. Simboličnog naziva „Greatest hits“ održat će live svirku u Kulturnom centru Osijek i uživo izvesti najveće hitove svoje glazbene karijere.

Svirke četvrtkom glazbeni su revival nekadašnjih „Koncerata četvrtkom“ u sklopu kojeg su, u osječkom Studentskom centru, svojevremeno nastupali neki od najjačih bendova tadašnje pop-rock scene poput „Plave trave zaborava“ , „Filma“, „Kud idijota“, „Osmog putnika“ i „Ekaterine Velike“.

Ciklus „Svirke četvrtkom“ u Kulturnom centru Osijek nastao je u suradnji s Draženom Dragušicom, dugogodišnjim glazbenim urednikom i voditeljem radijske emisije „Draženov glazboplov“ u kojoj slušamo priče o povijesti osječke glazbene scene, ljudima koji su je obilježili,  te  u kojoj se spaja prošlost, sadašnjost i budućnost glazbe u Osijeku.

Ciklusom „Svirke četvrtkom“ ta se osječka glazbena scena iz radijskog etera prenosi na pozornicu Kulturnog centra Osijek. Ovaj četvrtak, 22. veljače/20.00 sati, ciklus ide dalje . Ulaz je SLOBODAN.