Aktualni događaji | 21/04/23

"SVIRKE ČETVRTKOM" nastavljaju se koncertom osječkog benda TOBIMIMOGLY!

13/04/23 - 13/04/23 20:00

Ciklus koncerata „Svirke četvrtkom“ u Kulturnom centru Osijek, nastavlja osječki bend Tobimimogly u četvrtak, 13. travnja s početkom u 20 sati uz slobodan ulaz.

Darko Velić na gitari, Domagoj Sajter na bas gitari, Sebastian Tkalčić na bubnjevima zajednički stvaraju i izvode svoju, autorsku glazbu u kojoj se miješaju elementi funka, jazza i post-rocka. Iako u ovom sastavu nastupaju od 2018. godine, bend Tobimimogly na osječkoj glazbenoj sceni postoji dugi niz godina, za vrijeme kojih zadržavaju konstantu kvalitete i kontinuitet čiste strasti prema dobroj glazbi i vrhunskoj svirci koja se itekako čuje i osjeti na njihovim nastupima.

Upravo iz tih razloga Tobimimogly pravi je odabir za nastavak ciklusa koncerata „Svirke četvrtkom“ u Kulturnom centru Osijek, započetim nastupom  osječkog banda D'intriga. Svirke četvrtkom glazbeni su revival nekadašnjih „Koncerata četvrtkom“ u sklopu kojeg su, u osječkom Studentskom centru, svojevremeno nastupali neki od najjačih bendova tadašnje pop-rock scene poput „Plave trave zaborava“ , „Filma“, „Kud idijota“, „Osmog putnika“ i „Ekaterine Velike“.

Ciklus „Svirke četvrtkom“ u Kulturnom centru Osijek nastao je u suradnji s Draženom Dragušicom, dugogodišnjim glazbenim urednikom i voditeljem radijske emisije „Draženov glazboplov“ u kojoj slušamo priče o povijesti osječke glazbene scene, ljudima koji su je obilježili,  te  u kojoj se spaja prošlost, sadašnjost i budućnost glazbe u Osijeku.

Ulaz na koncert je SLOBODAN.