Aktualni događaji | 05/02/24

STREET ART NA OLJK-u: 10. međunarodna ARTBEAT izložba stickera i street art-a

26/08/23 - 01/09/23 19:00

U subotu, 26.8. s početkom u 19.00 sati u Kulturnom centru Osijek kao dio programa Osječkog ljeta kulture održat će se 10. ARTBEAT internacionalna izložba stickera i street art-a na kojoj izlažu umjetnici iz cijeloga svijeta!

Posjetitelji će imati priliku vidjeti radove street art umjetnika iz cijeloga svijeta uz više različitih stilova izražavanja kao što su plakati, šablone, crteži, slike, skulpture, digitalni printovi, paste up-ovi te sve ostalo što čini dio street art umjetnosti.

Organizatori izložbe, prof. mag. art Željka Fuderer Levak i udruga Revolution navode kako je cilj događaja privući što veći broj umjetnika, promovirati njihov rad i samu uličnu umjetnost te posjetiteljima približiti djela aktera novog vala ulične umjetnosti.

Artbeat promovira street art umjetnost koja predstavlja uličnu umjetnost kao urbani fenomen. Nekoć se o radovima na ulici govorilo kao graffitima, dok se njihovo, relativno novo, izdanje u medijima redovito navodi kao street art. Jasno je da već i sam tako značajan terminološki pomak s nečega što je donedavno povezivano sa specifičnim subkulturama i vandalizmom, označava da se radi o zanimljivom likovnom i društvenom fenomenu.

Na prethodnim iznimno uspješnim izložbama sudjelovalo je više stotina umjetnika, a ništa manji broj izloženih radova donosi i nadolazeći događaj.

U prostoru KC -a bit će postavljeni i štandovi na kojima će se moći donacijom kupiti majice i stikeri.

Otvorenje izložbe održat će se u subotu, 26.8. s početkom u 19.00 sati u foajeu Kulturnog centra, a izložba ostaje otvorena za posjetitelje do petka, 1.9. (pon-sub 7-22 sata). Ulaz je slobodan.