Aktualni događaji | 13/07/23

SHAKESPEARE NA LIJEVOJ OBALI DRAVE!

18/07/23 - 18/07/23 21:00

Osječko ljeto kulture u sklopu ovogodišnjeg kazališnog programa donosi nam  jedinstvenu kazališnu poslasticu. U ponedjeljak, 17.srpnja i u utorak, 18. srpnja s početkom u 21.00 sat u vanjskom ambijentu kod osječkih Katakombi bit će izvedena predstava „San ljetne noći“ Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku!

Besplatne ulaznice za predstavu preuzimaju se na porti Kulturnog centra Osijek (Trpimirova 2/A) svaki dan (osim nedjelje) od 7-22 sata.

Komedija u režiji osječke redateljice Tamare Damjanović, nastala prema slavnom tekstu čuvenog Williama Shakespearea, premijernu izvedbu imala je u studenom 2021. godine. Otad je na repertoaru osječkog HNK, a na Osječkom ljetu kulture imat će svoju prvu ambijentalnu izvedbu!

Ovaj čuveni Shakespearov komad smješten je u Ivanjsku noć, najdužu i najčarobniju ljetnu noć od svih. Osječka publika tu će čaroliju moći uistinu uistinu doživjeti jer se zbiva u (čarobnom) ambijentu osječkih Katakombi koji se na dvije večeri pretvaraju u pravu kazališnu pozornicu, a prostor oko njih, stoljetna stabla, Drava i grad u pozadini, u jedinstvenu scenografiju ove kazališne predstave.

San ljetne noći je Shakespeareova rana komedija iz njegova bogatog opusa, dramski tekst koji je nadahnut grčkom mitologijom, a također jedan od tekstova koji je i publici najpoznatiji. Režija Tamare Damjanović je prepuna komičnih obrata kojima se ljubav karikira do krajnjih granica, dramski odnosi zapetljani su unutar ljubavnih trokuta tijekom noći kada dan najduže traje, kad sve biljke dobivaju ljekovita svojstva, a nadnaravna bića upliću se u sudbine…

Naslovne uloge u predstavi nosi osječka kazališna reprezentacija, sjajni glumci domaćeg kazališnog ansambla: Sandra Lončarić, Armin Ćatić, Matija Kačan, Ivana Soldo Čabraja, Selma Mehić, Antonia Mrkonjić, Duško Modrinić, Antonio Jakupčević, Ivan Ćaćić,  Miroslav Čabraja, Aljoša Čepl…

Onaj tko je predstavu gledao, može ju pogledati opet, jer ova izvedba nudi jedan posve novi i poseban doživljaj iste. A tko ju nije pogledao, prava je prilika za pogledati ju u jedinstvenosti ambijenta dostojnog svjetskih produkcija.  

Vidimo se u ponedjeljak, 17. srpnja i u utorak, 18. srpnja s početkom u 21.00 sat kod osječkih Katakombi.

Besplatne ulaznice preuzimaju se na porti Kulturnog centra Osijek, svaki dan (osim nedjelje) od 7-22 sata!